El govern valencià vol tancar ara les emissions de Catalunya Ràdio

  • Acció Cultural rep una notificació del Consell perquè tanqui abans de deu dies els repetidors que permeten les emissions al País Valencià

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
11.05.2010 - 11:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern valencià vol tancar les emissions de Catalunya Ràdio al País Valencià. La conselleria de Justícia ha fet arribar una notificació a Acció Cultural del País Valencià (ACPV) perquè tanqui abans de deu dies els repetidors que permeten les emissions al País Valencià perquè no tenen llicència per fer-ho. Passat el termini, el govern tancaria forçosament les emissions i obriria un expedient sancionador a Acció Cultural. ACPV hi veu una ‘obsessió pel control mediàtic’ i per ‘la persecució de la llengua i la cultura catalana’ (àudio). El govern valencià diu (àudio) que no és una decisió política, ‘sinó admnistrativa’, i que actuarà (àudio) per a ‘reestablir la legalitat en l’espectre també de la ràdio’.

El coordinador d’ACPV, Toni Gisbert, ha remarcat que Catalunya Ràdio ‘no és una ràdio qualsevol, sinó de les poques que emeten en llengua catalana al País Valencià’ (àudio). L’entitat presidida per Eliseu Climent ha d’avaluar ara amb els advocats quina és la situació legal de les emissions que els seus repetidors fan de Catalunya Ràdio.

Després decidirà si els tanca o si s’hi nega. En aquest cas, Acció Cultural s’arriscaria a més sancions econòmiques, que podrien ser semblants a les multes imposades pel govern pel manteniment de les emissions de TV3, esperant que el conflicte es resolgués judicialment. . ‘Hem de veure la base legal de les emissions de Catalunya Ràdio i decidir’, ha avançat Gisbert.

Actualment hi ha tres repetidors de TV3 tancats i multes que pugen a 800.000 euros per a Acció Cultural. Aquest cas és als jutjats, on Acció Cultural defensa la legalitat de les emissions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any