El País Basc i els Països Catalans, cara a cara

VilaWeb
Redacció
10.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El lectorat de català de la Universitat del País Basc és al darrere del primer Congrés Internacional País Basc-Països Catalans: Camins de trobada, que s’aplega, d’avui a dimecres, a l’Aula Magna de la Facultat de Lletres d’aquesta universitat, amb seu a Vitòria. Amb un comitè assessor, format per Toni Strubell, Martxelo Otamendi, Itziar Idiazabal i Koldo Zuazo, durant tres dies s’examinaran qüestions comunes o paral·leles entre el País Basc i els Països Catalans des de punts de vista força variats.

És així que hi ha programades comunicacions sobre experiències de promoció de l’èuscar i del català, sobre l’intercanvi epistolar entre Pedro de Múgica i Antoni M. Alcover, sobre la literatura basca traduïda al català, sobre la relació entre música i identitat, sobre els estàndards lingüístics català i basc, sobre els sistemes educatius i també sobre l’independentisme en tots dos països.

A més de les comunicacions, cada dia hi haurà taules rodones: sobre periodisme, amb Martxelo Otamendi, Antoni Batista i David Fernández; sobre música, amb Xavier Sarrià, Juantxo Skalari, Gorka Knörr i Francesc Ribera ‘Titot’, i sobre pedagogia, amb Itziar Idiazabal, Ignasi Vila, Matilde Sainz i Imanol Igeregi.

Finalment, també hi haurà un parell de concerts, en què actuaran Carles Belda, Xavi Sarrià i Juantxo Skalari.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any