Els Breaking Borders Awards ja tenen guanyadors

  • Els premis són atorgats per Global Voices i per Google a iniciatives digitals que promoguin la llibertat d'expressió i que lluitin contra la censura

VilaWeb
Redacció
10.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Arran del congrés Breaking Borders, tingut el novembre de l’any passat a Berlín arran del vintè aniversari de la caiguda del mur, el bloc col·laboratiu Global Voices i Google van proposar-se de convocar els Breaking Borders Awards, amb la idea de distingir iniciatives via web impulsades per individus o grups que hagin demostrat un bon ús d’internet per a promoure la llibertat d’expressió, oferir punts de vista variats i lluitar contra la censura. Ara se n’han sabut els primers premiats.

En la categoria de tecnologia, el premi ha correspost a la xarxa de connexió Bosco d’Uganda; en la de política, ha rebut el premi el Philippines Center for Investigative Journalism, i en la categoria d’activisme, Kubatana, un projecte de comunitat en línia de Zimbabwe.

Els premis s’han lliurat aquest cap de setmana a Santiago de Xile, on s’ha fet la reunió anual de membres de Global Voices.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any