Es mor a noranta-dos anys el psicolingüista Miquel Siguan

VilaWeb
Redacció
09.05.2010 - 11:49

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Miquel Siguan es va morir ahir dissabte a Barcelona a noranta-dos anys. Considerat una autoritat mundial en psicolingüística, va ser un defensor de la immersió i del bilingüisme. Miquel Siguan, personalitat científica clau els primers anys de la transició, va portar del Quebec el model d’immersió lingüística que es va acabar aplicant al sistema escolar català. Va ser creador de la Facultat de Psicologia de la Universitat de Barcelona, doctor honoris causa de la universitat Autònoma de Barcelona i les universitats de Ginebra, el País Basc i Sevilla, i autor d’una trentena d’obres, moltes de les quals traduïdes.

Les més conegudes són ‘Del campo al suburbio’, ‘La psicologia a Catalunya’, ‘Metodologia per a l’estudi del llenguatge infantil’, ‘Estudios sobre psicolingüística’ i ‘Bilingualism and Education’.

La seva capacitat el va portar a una carrera científica que el conduiria de la psicologia clínica a la psicologia industrial, la social, l’evolutiva i, finalment, ja els anys 1970, a la psicolingüística. El reconeixement científic també li va arribar amb l’estudi del llenguatge infantil, un camp en el qual va ser pioner al país.  Les dècades de 1980 i 1990 Siguan va tractar el contacte entre llengües i es va convertir en assessor de la Unesco i la Comissió Europea. El 1988, la Generalitat li va atorgar la Creu de Sant Jordi.

La capella ardent s’instal·la avui diumenge a partir de dos quarts de quatre de la tarda al tanatori de Sant Gervasi i serà enterrat demà dilluns a dos quarts de dotze del migdia al mateix cementiri de Sant Gervasi.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any