Reporters Sense Fronteres qualifica de ‘pressió intolerable’ que el cap de Govern andorrà acusi un mitjà de ser contrari al seu partit

VilaWeb
ANA
09.05.2010 - 11:44

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La presidenta de Reporters Sense Fronteres (RSF) a Espanya, Maria Dolors Massana, ha qualificat de ‘pressió intolerable’ les paraules del cap de Govern d’Andorra, Jaume Bartumeu, quan va afirmar que la línia editorial del grup Premandsa està ‘destinada a tirar sorra cada matí al Partit Socialdemòcrata’.

Maria Dolors Massana ha afegit que ‘el cap de Govern té tota la llibertat d’expressió del món per dir el que vulgui’, però que aquestes expressions ‘s’han de filar molt prim’ perquè poden incidir en la situació del periodista en el mitjà i al final és el cap de Govern ‘qui acaba tirant sorra a la premsa’. La presidenta d’RSF a Espanya ha conclòs que ‘la premsa fa la seva missió, sempre que no es dediqui a aixecar calúmnies’ i que ‘si algú té alguna cosa a protestar que vagi als tribunals i que posi una denúncia’.

Maria Dolors Massana ha fet aquestes declaracions precisament en el mateix espai radiofònic, Cal Fernàndez d’ADRàdio, on el cap de Govern dies abans va dir en antena en el decurs d’una entrevista que ‘ja som tots grans i ja sabem de quin peu calcem els uns i els altres. Vostès tenen una orientació editorial destinada cada matí a tirar sorra al Partit Socialdemòcrata’, i va afegir: ‘Jo li respecto, però vostè hauria de respectar que no li vulgui entrar en el joc’, cosa que segons el cap de Govern el periodista no feia per la insistència en les preguntes. Jaume Bartumeu es referia a la línia editorial del grup Premandsa, del qual en formen part el Diari d’Andorra i l’emissora ADRàdio, entre d’altres publicacions.

Jaume Bartumeu responia d’aquesta manera al director i presentador del programa, Gabriel Fernàndez, després que aquest li preguntés sobre les declaracions de la presidenta suplent del grup parlamentari socialdemòcrata al qual pertany el cap de Govern, Bibiana Rossa, afirmant que a Andorra ‘no hi ha cap circumstància de terror que faci callar els treballadors’ just després d’haver-se denunciat que una empresa hauria acomiadat presumptament uns treballadors per estar organitzant unes eleccions sindicals

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any