Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dijous  06.05.2010  18:30

Autor/s: Redacció

Troben un pou de més de 20 metres al Pla de Santa Maria

El pou es podria haver construït entre els segles XIV i XV per garantir l'abastament d'aigua

Men?ame
 

Durant les obres de remodelació de la plaça de l’Església del Pla de Santa Maria s’ha trobat un pou de més de 20 metres de profunditat, que es podria haver construït entre els segles XIV i XV per garantir l’abastiment d’aigua, del qual ja se'n trobaren referències en un manuscrit del s XIX. Està previst que l’espai on es troba el pou es museïtzarà quan s’hagin acabat les obres de la plaça, amb l'objectiu que els planencs coneguin part de la seva història i serveixi també com a reclam turístic.

Per preservar el pou podria ser necessari canviar el projecte d’urbanització de la plaça de l’Església. L’Ajuntament del Pla vol esperar a la finalització de les obres perquè un equip d’arqueòlegs pugui baixar al fons del pou i investigar-ne el seu origen i característiques. Després es condicionarà per fer-lo visitable.

La historiadora i regidora del Pla Elisabet Baldor assenyala la hipòtesi que el pou s’hagués construït quan es va emmurallar el Pla de Santa Maria, entre els segles XIV i XV, en una zona d’horts amb l’objectiu de garantir l’abastiment d’aigua del municipi, que rebia l’aigua de fonts del terme municipal de Cabra del Camp. Per a la historiadora ara un dels objectius és datar la construcció del pou i la seva propietat.