El Tresor espanyol pagarà un 20% més pel seu deute

  • Emet 2.300 milions de deute a cinc anys amb un interès del 3,58% · L'increment de la rendibilitat indica la desconfiança dels inversors en el sistema financer espanyol

VilaWeb
Redacció
06.05.2010 - 12:43

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tresor espanyol ha emès 2.345 milions d’euros de bons a cinc anys am un interès del 3,58%, un 20% superior al 2,84% a què van arribar en l’última subhasta, el mes de març. La desconfiança dels inversors en el sistema financer espanyol, sobretot després de la rebaixa de la nota del deute que va fer la setmana passada l’agència de qualificació Standard&Poors, obliga l’estat a augmentar la rendibilitat d’aquest deute, que ha assolit el nivell més alt que es paga en bons a cinc anys des del maig del 2008.

Per la mateixa causa de desconfiança, la prima de risc del bon a deu anys, que equival al diferencial amb el bon alemany, el ‘bund’, que és el de referència, pujava dels 138 punts bàsics als 145 punts, la més alta des de la implantació de l’euro.

Números verds a les borses

Els efectes de la desconfiança dels mercats respecte de la solidesa de l’economia espanyola s’han fet visibles aquests últims dies a la borsa. Avui la borsa espanyola ha tornat a obrir avui amb pèrdues, però a mig matí s’ha recuperat i ha començat a cotitzar amb nombres verds. Això, l’endemà de deixar l’Íbex 35 en un descens del 2,27% i en el nivell més baix des de 14 de juliol de 2009. El temor que la crisi grega no s’encomani fa perdre la confiança dels mercats en els valors espanyols. Les altres borses europees també han començat la jornada amb nombres vermells, però ràpidament s’han refet i també han cotitzat amb valors positius.


Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any