S’ha mort el president de Nigèria, Umaru Yar’Adua

  • El vice-president Goodluck Jonathan el rellevarà fins la celebració de les pròximes eleccions

VilaWeb
Redacció
06.05.2010 - 09:10

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de Nigèria, Umaru Yar’Adua, es va morir ahir per causa d’una llarga malaltia al ronyó. Avui serà soterrat i s’han decretat set dies de dol oficial al país. Des d’ara, i fins que no se celebrin les eleccions, el seu vice-president i president interí des del mes de febrer, Goodluck Jonathan, agafarà les regnes del govern. Yar’Adua fou elegit en les eleccions del 2007, que els observadors internacionals van denunciar per nombroses irregularitats.

Yar’Adua va prometre d’impulsar les polítiques econòmiques liberalistes que havia començat el seu predecessor, Olusegun Obasanjo, i d’atendre els problemes de subministrament energètic que, paradoxalment, té el vuitè estat productor de petroli del món.

Goodluck Jonathan haurà d’encarar els envits més complicats de Nigèria i que Yar’Adua tampoc no ha pogut resoldre: la corrupció i la violència en el conflicte del delta del Níger. Justament durant aquesta setmana i fins dilluns VilaWeb us ofereix un reportatge especial de Xavier Montanyà sobre aquest conflicte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any