Les borses tornen a tenir pèrdues en una tràgica jornada de vaga a Grècia

  • Tres morts a les manifestacions de la vaga general grega · La borsa espanyola torna a ser la que fa les pèrdues més importants

VilaWeb
Redacció
06.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La borsa espanyola va poder suavitzar ahir la caiguda al tancament de la sessió, amb un descens del 2,27% de l’Íbex 35, que s’havia acostat al 4% en alguns moments. L’índex espanyol de referència va acabar amb 9.635,2 punts, un nou mínim des de 14 de juliol de 2009. El temor que la crisi grega no contagiï l’economia espanyola ha fet perdre la confiança dels mercats en els valors borsaris espanyols. El govern espanyol i les institucions europees es van escarrassar ahir sense gaire èxit a desmentir els rumors i a estimular la confiança.

.

Per una altra banda, la moneda comuna europea va caure ahir per sota dels 1,29 dòlars per primera vegada des del 12 de març de 2009, quan el canvi amb el dòlar es va establir a 1,2878. També en fou el motiu el temor d’un contagi dels mals de Grècia a alguns altres països de la zona euro, en contrast amb la millora de la situació econòmica dels Estats Units d’Amèrica.

L’euro s’ha depreciat un 17,9% des del 3 de desembre de 2009, quan el seu valor va superar els 1,51 dòlars, el seu màxim històric.

Tres morts en la jornada de vaga general

La jornada de vaga general a Grècia es va saldar amb la tràgica mort de tres persones, atrapades en una sucursal bancària que un grup de manifestants va incendiar. Com que no van poder saltar les flames, els bombers que van apagar l’incendi les van trobar mortes a l’interior de l’edifici. Totes les autoritats, amb el primer ministre Giorgos Papandreu al davant, van lamentar la mort d’aquestes tres persones i van assegurar que portarien els responsables a la justícia.

Minuts abans de l’incendi, 100.000 manifestants (segons els sindicats) o 25.000 (segons la policia) van provar d’assaltar el parlament grec fent servir pals de bandera i cascs de moto. La batussa es va estendre pel barri de Plaka, entre el parlament i l’Acròpoli, i va deixar un rastre de vidres trencats, caixers cremats, pintades i supermercats esbotzats (vídeo). També van cremar un edifici del Ministeri de Finances.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any