Nova jornada de pèrdues generalitzades a les borses

  • La borsa espanyola torna a ser la que pateix les pèrdues més importants · El Dow Jones obre amb nombres vermells

VilaWeb
Redacció
05.05.2010 - 16:17

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La borsa espanyola ha tornat a agreujar avui a la tarda les pèrdues que durant el dia ha anat registrant. Després d’una obertura amb pèrdues de més d’un 3%, l’Íbex 35 s’ha recuperat una mica i gairebé ha tingut les cotitzacions planes, però a migdia, després de la reunió de la Moncloa, ha tornat a tenir números vermells que a mitja tarda s’han tornat a apropar al -3%.

Els rumors d’efecte dòmino de la crisi grega afecten sobretot el parquet espanyol, pels dubtes creixents sobre la solvència del deute espanyol, però també se’n ressenteixen les altres borses europees. En efecte, tant el Dax alemany, com el Cac francès i el Ftse britànic han començat amb pèrdues acostades a l’1%, si bé a mig matí les cotitzacions eren planes i a migdia ja tenien nombres verds. A primera hora de la tarda, però, han tornat als nombres vermells, empesos per l’obertura amb pèrdues del Dow Jones.

El dimarts negre

Els mercats van demostrar ahir una gran desconfiança en la viabilitat del paquet d’ajut econòmic aprovat diumenge per la UE i l’FMI i un viu temor que Grècia no acabi necessitant més diners que no els concedits. Els rumors sobre l’estat de l’economia espanyola i un hipotètic pla d’ajut financer de l’FMI a Espanya van tenir per conseqüència una seriosa caiguda del mercat borsari espanyol. El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va sortir al pas dels rumors per desmentir l’empitjorament de la situació econòmica espanyola i la negociació d’un pla d’ajut financer de l’FMI.

 

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any