Vic fa marxa enrere i només informarà de casos en què detecti il·legalitats

  • Ho ha anunciat el batlle en el ple d'avui

VilaWeb
Redacció
05.05.2010 - 15:11

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de Vic informarà del padró a la policia espanyola només en els casos en què detecti il·legalitats. Després d’uns dies de silenci, el batlle, Josep Maria Vila d’Abadal i el regidor d’Acció Social, Joan López, han dit que romandre en un país de manera irregular no era ‘un delicte pròpiament dit’ i que només comunicarien aquells casos en què hi hagi causes pendents o possibles delictes de falsificació o suplantació documental.

López ha explicat que l’acció d’empadronar-se és el començament d’un procés ‘administratiu’ que els organismes públics poden allargar fins a tres mesos. Per això, diu López, si es detecten il·legalitats cal que es comuniquin a l”autoritat competent’ per actuar de ‘protecció’ amb la societat ‘d’acollida’. En el cas de les irregularitats com podria ser la manca d’un visat validat, diu el regidor republicà, no hi ha intenció de fer una comunicació ‘sistemàtica’. Des del PSC, Josep Burgaya, admetia que PSC i ERC havien salvat amb l’empadronament una ‘discrepància menor’ dins d’una política d’immigració i integració en què estan d’acord. ‘Si no compartíssim aquesta política això sí que seria un aspecte preocupant’ ha dit Burgaya.

La polèmica per l’empadronament a la capital osonenca va esclatar al desembre. L’equip de govern de la ciutat, format per CiU, PSC i ERC, va anunciar que s’aplicarien nous criteris a l’hora d’inscriure el padró. Inicialment es volia negar l’empadronament a aquells estrangers que no acompanyessin la seva inscripció amb documents com ara un visat. Això comportava, també, comunicar l’absència d’aquesta documentació a l’Estat perquè pogués actuar. La mesura va aixecar gran polseguera i l’equip de govern va modificar la seva postura inicial. Aleshores va defensar el dret a l’empadronament però amb la comunicació de les incidències detectades al govern espanyol.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any