Montilla demana als senadors catalans de moure la reforma de la llei del TC al senat

  • Ahir ho va demanar formalment als senadors de l'Entesa i aquesta setmana ho demanarà als de CiU · Zapatero es compromet ara a estudiar la reforma

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
04.05.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Generalitat, José Montilla, va reunir-se ahir amb els senadors de l’Entesa Catalana de Progrés (PSC, ERC i ICV-EUiA) per fer-los l’encàrrec formal de portar una proposició de llei per a modificar la llei orgànica del tribunal constitucional (TC) al Senat. Montilla també vol que els senadors de CiU en siguin promotors i, a tal fi, es reunirà amb el senador convergent Jordi Vilajoana.

La intenció és, principalment, de fer canviar la llei perquè els magistrats que tenen el mandat caducat hagin de plegar, però els senadors es van declarar oberts a negociar més punts, arribat el cas. Això sí, van fer notar que caldrien els vots de tots els grups que van donar suport a l’estatut del 2006 i van fer una crida especial al PSOE, imprescindible perquè la proposta vagi endavant.

Es van reunir amb Montilla els senadors del PSC, Isidre Molas i Ramon Aleu, el d’ERC, Carles Bonet, i el d’ICV-EUiA, Jordi Guillot. Montilla té previst, a més, de reunir-se un dia d’aquests amb el portaveu de CiU al senat, Jordi Vilajoana, segons que ha explicat el vice-president del senat, Isidre Molas (PSC). Concretament, va dir que després de la reunió amb Vilajoana podrien començar les converses amb la federació nacionalista per a impulsar plegats la reforma legislativa.

Zapatero diu ara que estudiarà la reforma de la llei del TC

Ahir mateix el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, va dir a l’executiva del PSOE que estava disposat a estudiar la proposta de reformar la llei del Tribunal Constitucional quan es presentés formalment al Senat. Aquesta fou la seva resposta a la intervenció del portaveu del PSC, Miquel Iceta, que va demanar als socialistes espanyols que donessin suport a la iniciativa. PSC i PSOE negociaran ara el text que es presentarà finalment.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any