Google paralitza l’Street View a Alemanya

  • El govern alemany havien plantejat el servei de fotografies de carrers com una 'invasió de la privacitat' i critica que Google guardi un registre de les wifi de tots els carrers per on passa

VilaWeb
Redacció
30.04.2010 - 19:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Google ha anunciat que atura la posada en marxa a Alemanya del servei Street View, que ensenya ciutats senceres amb fotografies de cada carrer. Google ha dit que intentarà trobar la manera de satisfer les queixes dels usuaris que ja abans de la posada en marxa han denunciat l’empresa californiana per invasió de la privacitat. Una solució podria ser enfosquir aquelles zones de les ciutats on alguna persona ha presentat una denúncia.

La decisió de Google ha arribar després d’una reunió amb la ministra alemanya de consum, Ilse Aigner, que ha destacat precisament pels seus atacs contra aquest producte del gegant informàtic. Aquesta mateixa setmana l’Agència de Protecció de Dades alemanya havia exigit a Google que deixés d’escanejar totes les xarxes wifi del país ja que el cotxe que fa les fotografies per a Street View mentre les fa va registrant quines cases tenen servei wifi i quin és el seu identificador. Aquestes dades no són publicades de moment i Google afirma que li serviran per a futurs serveis de geolocalització. 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any