Un informe judicial diu que la Generalitat valenciana va adjudicar contractes irregulars a empreses de Gürtel

  • L'ha presentat el portaveu del PSPV a les corts

VilaWeb
Redacció
29.04.2010 - 13:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del PSPV a les Corts Valencianes, Àngel Luna, ha presentat avui, durant la sessió de control al president de la Generalitat, un dictamen judicial que especifica que el govern de Francisco Camps va adjudicar i convalidar factures il·legals a l’empresa Orange Market, fet pel qual el president es troba encausat en el cas Gürtel.

Els contractes menors són aquells que no requereixen publicitat per a ser adjudicats i la llei permet que se’n facin si l’import és inferior als 18.000 euros en el cas de serveis i de 50.000 en el cas dels d’obra.

L’informe analitza 85 operacions de la Generalitat del PP executades per Presidència, Vice-presidència, set conselleries i disset òrgans gestors. D’aquestes, segons l’informe, ‘en més de cinquanta s’ha vulnerat la llei’ de contractes en considerar que hi havia fraccionaments en quatre contractes menors amb la mateixa empresa amb la finalitat de ‘no fer servir altres procediments de contractació negociats o oberts’. És per això que, segons l’informe, s’han vulnerat els principis de publicitat i concurrència.

Luna ha acusat el president Camps de ‘refugiar-se en l’opacitat’ i en la ‘ficció que no es qüestiona judicialment’ la seva acció de govern i ha demanat explicacions al cap del Consell pel fraccionament de contractes. La jornada ha estat marcada per les recents declaracions del portaveu dels populars, Rafael Blasco, en les quals insinuava que potser el seu partit hauria d’haver explicat més coses i demanar disculpes per com s’ha gestionat l’afer. Luna, de fet, ha demanat (àudio) a Camps si subscrivia les paraules de Blasco.

La diputada de Compromís, Mònica Oltra ha preguntat (àudio) amb contundència al president Camps quan pensa demanar perdó als valencians ‘per haver-los mentit’, als empresaris ‘per la situació econòmica’, als parats ‘per passejar-se amb una jaqueta fantasia’ i als xiquets que no tenen places escolars, mentre els seus fills juguen amb un gosset electrònic regalat per la trama Gürtel’.

El president Camps, que ha començat la seva intervenció amb cinc minuts d’aplaudiments per part dels diputats populars, s’ha limitat a respondre que durant l’època del govern del PSPV es van fer un 54% de contractes sense publicitat mentre que en les legislatures del PP aquesta mena de contractes no arriben al 10%. Camps ha dit (àudio) que només ha de demanar perdó ‘per l’actitud d’alguns diputats de l’oposició’.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any