Presenten “L’espiga del buit” de Miquel Bezares, guanyador del M.M. Marçal de Poesia

  • L'escriptora Lluïsa Julià ha fet la valoració del poemari

VilaWeb
Miquel Bresolí
28.04.2010 - 08:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Un llibre que ens mostra l’evolució des d’una “línia molt experimental” fins a mostrar-nos una “veu lírica… amb una forma de fer poesia pròpia”. Així ha definit l’escriptora Lluïsa Julià “L’espiga del buit” el poemari de Miquel Bezares, guanyador del XII Premi de Poesia Maria Mercè Marçal.

Julià ha destacat la composició estructural i visual dels poemes que trenquen esquemes habituals tot i estar, però, “perfilats perfectament”.

 

 

 

 

Lluïsa Julià ha situat el grup de 8 poemes acròstics reunits en la part central del llibre sota el títol de “Arrel incerta” com el punt d’inflexió d’una manera de fer poesia a una altra. I ha convidat al lector a trobar el novè poema que surt del conjunt dels 8, en el que ha definit com a “nova forma de joc, de complicitat amb el lector”.

La presentació ha tingut com a escenari el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, ens organitzador del premi, en un acte que ha comptat amb la presència de l’autor, que ha llegit uns quants poemes del llibre. També han participat en l’acte Joan Reñé, president del Consell Comarcal del Pla d’Urgell, i Lluís Pagès, director de Pagès Editors, editorial que ha publicat “L’espiga del buit” dins del col·lecció Biblioteca de la Suda.

Us recordem que podeu comentar aquesta notícia o qualsevol tema relacionat amb la comarca o d’interès general al Fòrum del Pla d’Urgell.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any