El PP de l’Hospitalet justifica l’actitud racista de Garcia Albiol

  • Segons el cap dels populars a la ciutat, el PP de Badalona deu tenir motius per repartir els pamflets amb el lema 'No volem romanesos' responen · ICV denuncia Xavier Garcia Albiol a la fiscalia per incitació a l'odi i al racisme

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
28.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El portaveu del Partit Popular i cap de l’oposició de l’Hospitalet, Juan Carlos del Río, va defensar el seu homòleg de Badalona, Xavier Garcia Albiol: ‘deu tenir els seus motius’ per a haver editat el pamflet que associa la delinqüència amb els gitanos romanesos. A Badalona, segons Del Río, alguns nouvinguts ‘volen imposar la seva forma de vida’, si bé aquest no és el cas ‘de l’Hospitalet’. ‘La nostra immigració no és la que hi ha a Badalona, i possiblement els problemes migratoris de Badalona no són els problemes que tenim a l’Hospitalet’, va comentar.

La secretaria general del Partit Popular espanyol, Maria Dolores de Cospedal, va explicar ahir que el seu partit estudiava ‘en aquests moments’ quines actuacions havia d’emprendre davant la campanya racista del PP a Badalona i que entre aquestes possibles mesures hi havia la d’expedientar el seu responsable, Xavier Garcia Albiol. ‘El Partit Popular de Catalunya considera en aquests moments quina postura ha de mantenir i està parlant amb Garcia Albiol en aquest sentit. Jo crec que en unes poques hores, o en uns pocs dies, hi haurà un posicionament’, va dir de Cospedal.

Per la seva banda, el portaveu d’ICV al Congrés, Joan Herrera, va explicar que la seva formació va presentar ahir una denúncia a la fiscalia contra el dirigent del PP de Badalona, Xavier Garcia Albiol, perquè considera que les seves declaracions i els seus pamflets ‘constitueixen delicte perquè inciten a l’odi i al racisme’. Herrera va dir que ‘ho hem posat en coneixement de la fiscalia i esperem que sigui inhabilitat’. Herrera vol ‘que el PP català i espanyol anunciïn que Garcia Albiol no serà el cap de llista a una ciutat tant important com Badalona i en cap cas permetran que algú amb un discurs xenòfob, racista i que incita a l’odi, pugui encapçalar un partit a la tercera ciutat de Catalunya’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any