‘La llum i el no-res’ d’Antoni Clapés multipremiat

  • Ha guanyat el Premi Cadaqués a Quima Jaume i el Premi Josep M. Llompart

VilaWeb
Redacció
27.04.2010 - 13:14

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’últim llibre de poemes d’Antoni Clapés, ‘La llum i el no-res‘ (Meteora), ha estat destacat amb dos premis de rpestigi a obra publicada: el Premi Cadaqués a Quima Jaume i el Premi Josep M. Llompart, dins el Premis Cavall Verd, que atorga l’AELC. Diu Clapés (vídeo): ‘Fa uns quaranta anys que escric poesia i en fa prop de trenta que n’edito. Per a mi, escriure i editar són com l’anvers i el recers d’una única pràctica, la poesia en ella mateixa.’

Antoni Clapés va néixer a Sabadell el juliol de 1948. Des de 1964 escriu poesia i textos relacionats amb la poesia. Fins ara ha publicat una vintena de llibres i nombrosos textos en edicions d’art, pròlegs, plaquettes i antologies. Ha traduït poesia del francès i de l’italià. La seva poesia ha estat traduïda i editada a l’espanyol, francès, anglès, italià, portuguès, alemany i àrab.

Al 1976 va obrir a Sabadell la llibreria Els dies i, posteriorment, va crear Les edicions dels dies (1981-1986). Al 1989 va crear, i dirigeix fins ara mateix amb Víctor Sunyol, Cafè Central, un projecte editorial independent al servei de la poesia. En els seus vint anys d’existència, Cafè Central, a part de les publicacions, ha dut a terme més de quatre-centes accions relacionades amb la poesia.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any