El PP es desmarca dels díptics contra els romanesos de García Albiol

  • Sánchez-Camacho demana disculpes a qui s'hagi sentit ofès · La resta de partits es mostren indignats

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
26.04.2010 - 16:59

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Els polèmics díptics que el PP de Badalona ha repartit aquest cap de setmana en què es vinuclava el col·lectiu de gitanos romanesos de la ciutat amb la delinqüència ha desfermat la indignació de tots els partits polítics. Això ha empès la presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho (àudio), i el vice-secretari del PP espanyol, Esteban González Pons, a demanar disculpes i a desmarcar-se de Xavier García Albiol, però sense desautoritzar-lo. Mentrestant, el PP de Badalona ha deixat de repartir els fulletons.

Sánchez Camacho s’ha desmarcat de les declaracions del president del PP badaloní, Xavier García Albiol, que va dir que els romanesos del barri de Sant Roc s’havien instal·lat a la ciutat ‘per delinquir’, tot i que ha evitat de criticar-lo i n’ha defensat la feina. A més, ha insistit que el lema que apareixia al díptic de ‘No volem rumanesos’ no era pas del PP sinó una fotografia d’una manifestació veïnal.

Algunes de les fotografies que acompanyen el díptic vinculen les paraules ‘inseguretat’ i ‘brutícia’ amb fotos de gitanos romanesos. Tot i que ara Sánchez-Camacho se’n desmarca, la dirigent del PP va participar en el repartiment d’aquests díptics al mercat del barri de la Salut.

‘Si algú s’ha pogut sentir ofès, com a presidenta del PP de Catalunya demano disculpes. En cap cas la intenció del PP era aquesta sinó que volíem abordar la qüestió de la inseguretat’, ha assegurat. De fet, ha demanat disculpes a qui s’hagi pogut sentir ofès en varies ocasions en la roda de premsa d’aquest dilluns. ‘Quan passen aquestes situacions i es demana disculpes ja no hi ha res més a afegir, ha indicat.

Preguntada per les declaracions d’Albiol, Sánchez-Camacho ha dit que no hi donava suport: ‘No és una qüestió de nacionalitats sinó de persones que viuen al marge de la llei’.

Crítiques al PP de Badalona

Mentrestant, els partits polítics badalonins s’han mostrat indignats amb la campanya del PP sobre immigració i inseguretat ciutadana. Així, el batlle, Jordi Serra (PSC) i els portaveus de CiU, ERC i ICV-EUiA han qualificat de ‘vergonyosa’ aquesta manera de fer política.

Govern estudia emprendre accions legals contra el PP de Badalona

La consellera d’Acció Social i Ciutadania, Carme Capdevila, ha explicat que el govern estudiava si emprendre accions legals contra el PP de Badalona per ‘fomentar l’odi racial’ al repartir díptics on es relaciona immigració amb inseguretat. Capdevila ha demanat informació als seus serveis jurídics per saber si es poden emprendre accions legals i demà portarà el tema al Consell Executiu, perquè el govern decideixi si tirar endavant alguna mesura. ‘

PP Badalona deixa de repartir els díptics

El PP de Badalona ha deixat de repartir els fulletons, dels quals preveien repartir 25.000 exemplars. Durant el cap de setmana es van repartir 2.000 còpies, però després de la polèmica que s’ha generat, han decidit suspendre la campanya. La decisió s’ha pres alhora que la presidenta del PPC, Alícia Sánchez Camacho, demanava ‘perdó’ en roda de premsa a aquelles persones que s’hagin sentit ofeses. Per la seva banda, la direcció del PP català ha ordenat que l’impulsor de la campanya i líder dels populars a Badalona, Xavier Garcia Albiol, no faci més declaracions sobre aquest assumpte.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any