Valls arriba al 26,32% de participació

  • El 95,28% dels votants s'han decidit pel Sí

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.04.2010 - 21:08

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

5498 vallencs amb dret a vot han participat a la consulta sobre la independència celebrada al municipi. Aquesta xifra es basa en el cens utilitzat en les consultes sobre la independència celebrades arreu del territori, les quals atorguen el dret a vot a joves a partir de 16 anys i a nouvinguts empadronats al municipi. Valls i Olot són les dues capitals de comarca amb més participació de les quinze que organitzaven consulta sobre la independència.

 

Tenint en compte el cens electoral oficial, que no inclou els joves menors de 18 anys ni les persones sense nacionalitat espanyola, la participació ha estat d’un 29,40%. Aquesta xifra engloba a 5084 votants.

En quant als resultats obtinguts, hi ha hagut 5232 persones (95,8%) que han votat sí, 235 persones ( 4,28%) han optat pel no, 24 electors (0,44%) han votat en blanc i 7 vots (0,13%) s’han declarat nuls.

Les xifres s’han fet públiques a les deu de la nit a  l’Institut d’Estudis Vallencs, enmig d’un ambient festiu amb més de 200 persones que esperaven els resultats.

De les 12h a les 13h van votar a les meses electorals de Sant Roc Gerard Nogués (CUP), Josep Maria Pallàs (ERC) i Albert Batet (CIU). També ha votat Carme Mansilla, Presidenta del Consell Comarcal de l’Alt Camp. Núria Segú (PSC) va assistir a la rebuda dels observadors internacionals però no va exercir el seu dret de vot.

El dissabte van aparèixer octavetes de la Falage Española contra les consultes. El mateix dia de la consulta van aparèixer per Valls pintades contra la consulta i pancartes arrancades de la Plataforma Valls Decideix i dels partits polítics.

 

Olot i Valls, les capitals de comarca amb més participació

Dels dos centenars de municipis que han votat aquest 25-A, una quinzena eren capitals de comarca. D’aquestes, Olot, Valls i Sort han superat força, quant a participació, la mitjana nacional, que ha estat del 20,2%. Olot, on l’organització de la consulta ha anat a càrrec d’Alfons López Tena, va votar un 26,5% del cens; la segueix de prop Valls, amb un 26,3%. Sort, amb un 25,2%; Igualada, amb un 22,5%, i Girona, amb un 21,4%, van superar també la mitjana. A l’altre extrem de les capitals de comarca hi ha Lleida, la ciutat més important en nombre d’habitants d’aquesta tongada, amb una participació del 8,2%.

En l’endemig hi ha la resta de capitals: Balaguer (19,4%), Cervera (20%), Figueres (14,5%), Granollers (17%), Manresa (18,5%), Mollerussa (14,6%; més informació a VilaWeb Mollerussa), Reus (14,7%), la Seu d’Urgell (17,3%) i Tremp (20%).

El sí a la independència ha superat el 90% a totes les capitals de comarca, llevat de Balaguer (86,35%), de Granollers (88%) i de la Seu d’Urgell (88%).

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any