Esparreguera obté un 16% de participació i un 90% de vots afirmatius a la consulta

  • Diversos catalans residents a Irlanda votan majoritàriament a favor del sí

VilaWeb
Redacció
25.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Al voltant d’un 16% dels empadronats a Esparreguera majors de 16 anys van participar ahir en la consulta sobre la independència en aquest municipi del Baix Llobregat, on es donava el tret de sortida de la tercera tanda de consultes. Amb alguns vots encara pendents de comptar, l’organització ha indicat que van votar ahir entre 2867 i 2869 electors dels 18.142 que tenien dret de vot.

‘Ha votat tanta gent com el nombre de vots que acostumen a treure els alcaldes de la vila’, ha indicat el portaveu de la plataforma Esparreguera Decideix!, Aleix Escorcell.

El portaveu de l’entitat organitzadora també ha subratllat que durant les passades eleccions europees a Esparreguera hi va haver ‘un 66% d’abstenció’. I ha afegit que ‘estem molt contents, tant de com ha anat la jornada com de la participació’. ‘I és que tres de les forces polítiques a l’ajuntament van optar per l’abstenció, per fer un boicot passiu’, ha lamentat Escorcell. Es tracta del PSC, el partit al qual pertany l’alcaldessa Francesca Fosalba, Entesa, que governa amb coalició amb els socialistes, i el PP. Al ple de la ciutat, a més, hi són representats CiU, ERC i dos grups d’independents.

Escorcell es felicita perquè ‘aquesta jornada s’ha pogut dur a terme en un ambient de normalitat i amb un esperit d’alegria, i tot això s’ha fet amb excel·lència’, fent ‘que tothom se sentís còmode anant a votar’. El portaveu de la plataforma ‘Esparreguera Decideix! ha valorat que ‘gent de móns molt diversos aparqués les seves diferències i anéssim tots junts’. ‘Hem funcionat com un Estat, i només som ciutadans’, ha conclòs el portaveu de la plataforma organitzadora de la consulta.

Les consultes al Baix Llobregat

Després de l’onada del 28-F, on el Baix Llogregat s’estrenà en les consultes, poc menys de 18.000 esparraguerins han estat cridats a les urnes. Esparraguera i Martorell són de fet els municipis més grans de la comarca d’aquesta onada de consultes al Baix Llobregat, on gairebé 90.000 ciutadans tindran dret a vot aquest cap de setmana. Cornellà, Sant Boi i Sant Feliu s’hi sumaran previsiblement el proper 20 de juny.

Irlanda també ‘decideix’

Un col.lectiu de catalans que viu a Irlanda també va celebrar ahir una consulta sobre la independència, seguint el reglament dels municipis del Principat. Irlanda Decideix va recollir votacions per correu aquests dies previs, i ahir es va instal·lar una mesa electoral a l’emblemàtic edifici de la General Post Office de O’connell Street de Dublín. Setanta-nou residents a Irlanda han votat, i un 94% ho ha fet a favor del sí.

A més d’Irlanda també s’han constituït altres comissions a l’estranger, amb la voluntat de sumar-se al més d’un milió de catalans que estan cridats a les urnes aquest 25 d’abril o que ja han votat en les dues primeres onades. És el cas d’Holanda Decideix, els EUA Decideixen, Suïssa Decideix i Catalans al Quebec per l’Autodeterminació.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any