Multitudinària manifestació a València al crit de ‘Ja n’hi ha prou’

  • La manifestació del 25 d'abril clama enguany contra els casos de corrupció i de censura, el conflicte per la recepció de TV3 i els aterraments de cases del Cabanyal

VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
VilaWeb
Redacció
25.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Uns 50.000 manifestants es van aplegar ahir al centre de València per commemorar el 25 d’Abril i per demanar més democràcia al País Valencià. Fou la manifestació més multitudinària d’aquests últims anys a València, segons que ha destacat Acció Cultural, que va organitzar conjuntament amb una dotzena d’entitats més aquesta manifestació, que ha estat més unitària que mai. Els manifestants van avançar rere el lema ‘Ja n’hi ha prou’.

Tots van demanar un canvi de rumb polític, atenent ‘una crisi econòmica especialment greu al País Valencià, una retallada en drets socials bàsics, uns casos de censura com el de l’exposició del MuVIM, una corrupció política que esquitxa el mateix president Francisco Camps, i l’especulació que amenaça espais com el barri del Cabanyal‘, en paraules del coordinador d’Acció Cultural, Toni Gisbert.

Un cop acabada la manifestació, l’entitat va valorar l’èxit de la manifestació: ‘Confirma l’encert de l’estratègia de treball unitari impulsada per les organitzacions convocants amb l’objectiu de sumar esforços per aconseguir majories socials que facen possibles canvis concrets, davant la greu situació que pateix el País Valencià’. I va afegir: ‘Ara el govern valencià té l’oportunitat d’escoltar el crit d’un sector importantíssim de la societat valenciana i obrir-se al diàleg i a escoltar el que tenim a dir les diferents organitzacions representatives dels diferents àmbits que avui hem omplert els carrers de València’.

Gisbert destaca que ‘malgrat les majories institucionals actuals i més enllà de denunciar l’autoritarisme de la Generalitat, és possible construir majories socials mitjançant el treball conjunt entre diferents organitzacions’. Així, Gisbert explica que, quan el diàleg amb les institucions polítiques no ha estat possible, l’establiment de xarxes flexibles i amb objectius concrets ha permès assolir canvis concrets i substancials en diferents àmbits. Per exemple, l’aturada dels aterraments al barri del Cabanyal o bé l’èxit la campanya ‘Televisió sense fronteres‘ per legalitzar les emissions de TV3 al País Valencià, que assolirà ben aviat el mig milió de signatures necessàries per impulsar la ILP.

Convocatòria unitària

Enguany la convocatòria ha estat més unitària que mai, i ha implicat un bon grapat d’entitats: el Col·lectiu No a la Corrupció, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència , Plataforma Cívica per la Transparència i la Pluralitat de Canal 9, CCOO del País Valencià, Intersindical Valenciana, UGT del País Valencià, Ca Revolta i la Societat Coral el Micalet. A més, la convocatòria dels impulsors de la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència‘, feta per l’esquerra independentista, ha aplegat també nombrosos manifestants.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any