La manifestació del 25 d’abril reclama un canvi de rumb polític

  • Els convocants recorden els recents casos de corrupció i de censura al País Valencià

VilaWeb
Redacció
24.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Rere el lema ‘Ja n’hi ha prou’ es celebra a València la manifestació commemorativa del 25 d’Abril, convocada per Acció Cultural del País Valencià juntament amb una dotzena d’entitats, per demanar ‘un canvi de rumb polític al govern valencià’. Els casos de corrupció i de censura i els aterraments al Cabanyal marquen la convocatòria. La manifestació s’acabarà a la plaça de la Reina. ‘Un context perfecte per reivindicar les llibertats nacionals’, ha declarat el coordinador d’ACPV, Toni Gisbert.

En efecte, Gisbert destaca que la diada arriba enguany en ‘una situació greu en diferents àmbits’, per ‘una crisi econòmica especialment greu al País Valencià, la retallada en drets socials bàsics, casos de censura com el de l’exposició del MuVIM, una corrupció política que afecta al mateix president Francisco Camps, o bé l’especulació que amenaça espais com el barri del Cabanyal.

El coordinador d’ACPV destaca que ‘malgrat les majories institucionals actuals i més enllà de denunciar l’autoritarisme de la Generalitat, és possible construir majories socials mitjançant el treball conjunt entre diferents organitzacions’. Així, Gisbert explica que, quan el diàleg amb les institucions polítiques no ha estat possible, l’establiment de xarxes flexibles i amb objectius concrets ha permès assolir canvis concrets i substancials en diferents àmbits.

Per exemple, Gisbert cita l’aturada dels aterraments al barri del Cabanyal o bé l’èxit la campanya ‘Televisió sense fronteres‘ per legalitzar les emissions de TV3 al País Valencià, que assolirà ben aviat el mig milió de signatures necessàries per impulsar la ILP. Després d’una ‘evolució impressionant’ Gisbert creu que el sud del país viu ‘un moment molt interessant’ ja que cada dia més sectors socials veuen amb bons ulls la necessitat d’establir vincles de futur amb la resta dels Països Catalans, alhora que el blaverisme és testimonial.

Convocatòria unitària

Enguany la convocatòria ha estat més unitària que mai, i implica un bon grapat d’entitats: el Col·lectiu No a la Corrupció, Salvem el Cabanyal, Xúquer Viu, Associació d’Actors i Actrius Professionals Valencians (AAPV), Plataforma en Defensa de la Llei de la Dependència , Plataforma Cívica per la Transparència i la Pluralitat de Canal 9, CCOO del País Valencià, Intersindical Valenciana, UGT del País Valencià, Ca Revolta i la Societat Coral el Micalet. A més,  coincideix amb la convocatòria dels impulsors de la campanya ‘300 anys d’ocupació, 300 anys de resistència‘. Un concert al pàrquing del Campus dels Tarongers  amb Eina, Orxata Sound System, Oprimits, Kòdul i Reincidentes servirà per cloure la diada.

Crida

Amb ‘València 9 d’octubre’ de Pau Alabajos com cançó de fons, podeu veure el vídeo editat per ACPV que crida a participar en els actes de la diada del 25 d’abril. Altres vídeos penjats a la xarxa, com aquest permeten copsar l’ambient que es respirava a València durant la manifestació de l’any passat. També podeu veure en vídeo l’acte de presentació que va tenir lloc el passat 15 d’abril al Centre de Cultura Contemporània, i que a més dels parlaments va comptar amb l’espectacle ‘Cançons de tota la vida’.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any