Grècia activarà avui el pla de rescat de la UE i la FMI

  • El govern ho ha demanat · Rebrà uns 45.000 milions d'euros i, a canvi, negocia mesures d'austeritat amb ambdós organismes

VilaWeb
VilaWeb
Redacció
23.04.2010 - 15:57

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern grec ha demanat que s’activi el pla d’ajudes per a la seva economia dels fons de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional (FMI). Segons les negociacions entre el govern grec i aquests dos organismes, el pla és d’uns 45.000 milions d’euros i és previst les primeres ajudin arribin abans del 19 de maig. Els diners són a canvi d’un interès del 5% que li cobraran els estats de la UE i una taxa que l’FMI encara ha de decidir.

No només això: Grècia també haurà de prendre mesures per retallar la despesa que negocia amb una delegació de la Unió i de l’FMI. Tot plegat després que ahir la Unió Europa xifrés el deute públic de Grècia en un 13,6% del producte interior brut, gairebé un punt més de les estimacions que s’havien fet fins ara.

Tot i el pla de rescat que previsiblement s’acabarà aplicant, amb uns 45.000 milions d’euros, el conseller del Banc Central Europeu (BCE) i president del Bundesbank, Axel Weber, considera que Grècia necessitarà uns 80.000 milions d’euros en total per superar les seves dificultats financeres i complir amb les seves obligacions de pagaments, segons que informa The Wall Street Journal en aquest article.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any