Notícies

Divendres  23.04.2010  15:57

Grècia activarà avui el pla de rescat de la UE i la FMI

El govern ho ha demanat · Rebrà uns 45.000 milions d'euros i, a canvi, negocia mesures d'austeritat amb ambdós organismes

Men?ame
 

El govern grec ha demanat que s'activi el pla d'ajudes per a la seva economia dels fons de la Unió Europea i del Fons Monetari Internacional (FMI). Segons les negociacions entre el govern grec i aquests dos organismes, el pla és d'uns 45.000 milions d'euros i és previst les primeres ajudin arribin abans del 19 de maig. Els diners són a canvi d'un interès del 5% que li cobraran els estats de la UE i una taxa que l'FMI encara ha de decidir.

No només això: Grècia també haurà de prendre mesures per retallar la despesa que negocia amb una delegació de la Unió i de l'FMI. Tot plegat després que ahir la Unió Europa xifrés el deute públic de Grècia en un 13,6% del producte interior brut, gairebé un punt més de les estimacions que s'havien fet fins ara.

Tot i el pla de rescat que previsiblement s'acabarà aplicant, amb uns 45.000 milions d'euros, el conseller del Banc Central Europeu (BCE) i president del Bundesbank, Axel Weber, considera que Grècia necessitarà uns 80.000 milions d'euros en total per superar les seves dificultats financeres i complir amb les seves obligacions de pagaments, segons que informa The Wall Street Journal en aquest article.