VilaWeb TV: informatiu diari especial sobre les consultes del 25-A (II)

  • Observem la campanya plena d'actes i activitats de la tercera tanda de consultes, i entrevistem l'eurodiputat Jan Jambon i comentem els vídeos de promoció difosos per la xarxa

VilaWeb
Redacció
22.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

En el segon informatiu (vídeo) de la tercera tanda de consultes sobre la independència del 25-A expliquem com les comissions locals dels nostres municipis han organitzat una munió d’actes i de convocatòries per convidar la població a participar en el referèndum. La imaginació ha dominat aquesta campanya, plena de vídeos de promoció difosos per la xarxa i de projectats, fins i tot, a les sales de cinema.

També s’han fet debats amb la participació de defensors del no, com Montserrat Nebrera, que ha intervingut en uns quants aquestes últimes setmanes. També hi ha hagut adhesions destacades i sorprenents, com la de Maria Lapiedra, actriu porno, o la de Justo Molinero, que va participar en un acte de presentació de Cornellà Decideix. A llocs com a Amer, per exemple, es van organitzar col·loquis a la plaça amb brindis final per la independència i amb la participació virtual del filòsof Josep Maria Terricabras.

L’informatiu també explica la visió que els observadors internacionals tenen del fenomen de les consultes. Per això entrevistem l’eurodiputat flamenc Jan Jambon, que explica que s’ho miren de molt a prop, malgrat les diferències de tempo del procés a cada país. Jambon proposa que totes les nacions sense estat s’adrecin conjuntament a les institucions europees per fer respectar el dret de la llibertat.

Més observadors que mai

Coincidint amb una xifrà rècord de catalans cridats a les urnes, aquest 25 d’abril també és la vegada que hi haurà més observadors internacionals. Aquesta vegada destaca la presència del porto-riqueny Edgardo Vázquez, que va ser el director electoral de la campanya de Barack Obama a Puerto Rico, i en l’actualitat és l’encarregat de les relacions entre el govern del seu país i el govern federal del Estats Units. Arran de l’interès internacional per aquestes, Anna Arqué, portaveu de la Coordinadora Nacional, diu que en la propera onada del 20 de juny podria ampliar-se la procedència dels observadors, amb la presència d’alemanys, francesos o nord-americans.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any