L’Ajuntament de València prohibeix la muixeranga a l’homenatge a les víctimes del franquisme

  • El Fòrum per la Memòria del País Valencià critica la censura del govern municipal a l'acte que demà servirà per homenatjar les víctimes de la dictadura al cementiri de València

VilaWeb
Redacció
17.04.2010 - 16:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’Ajuntament de València prohibeix interpretar La Muixeranga i l’himne de la República espanyola en l’acte d’homenatge a les víctimes del franquisme enterrades a les fosses comunes del Cementiri de València, que es farà demà a les 12.00 en el Cementiri de València.

Segons el Fòrum per la Memòria del País Valencià, en la comunicació enviada per fax ahir a migdia, l’Ajuntament aprova l’acte condicionat que no s’interprete la música per a no ‘torbar als altres visitants’ ja que ‘el cementiri és obert a persones de diferents ideologies i confessions’.

Els responsables del Fòrum diuen que ‘si és així, no ens expliquem com la capella del cementiri, de culte catòlic, està dotada d’altaveus exteriors de gran potència que obliguen a totes les persones que es troben en el cementiri a escoltar les pregàries, misses i litúrgies de l’església catòlica’.

Segons l’entitat de recupèració de la memòria històrica, ‘aquesta prohibició no pot interpretar-se més que com un acte de censura per part de l’Ajuntament a l’homenatge a les víctimes del franquisme que a més impedeix la llibertat d’expressió’. ‘Primer instal·len un monòlit als feixistes sobre la fossa comuna, ara prohibeixen interpretar la música en homenatge a les víctimes’, afegeixen els organitzadors de l’homenatge.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any