Enric Marín és nomenat president de la CCMA amb els únics vots del tripartit

  • Gràcies a la modificació de la llei aprovada fa poc pel govern

VilaWeb
Redacció
15.04.2010 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Parlament ha nomenat avui Enric Marín nou president de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) en una sessió protagonitzada pels retrets entre el govern i l’oposició. Marín ha estat escollit per majoria absoluta en la segona tanda, ja que en la primera votació no ha aconseguit la majoria de dos terços fixada per la llei.

Cal recordar que el govern va modificar fa unes setmanes, mitjançant un decret, la llei de la CCMA justament per poder nomenar Enric Marín per majoria absoluta. És per aquest motiu que CiU ha criticat fortament els tres partits de govern.

En canvi, el tripartit ha tornat a dir que aquesta modificació legal  era necessària per superar la ‘paràlisi’ de la CCMA a què segons ells portava el blocatge de CiU. La federació havia dit que no estava d’acord amb el nomenament de Marín perquè no hi havia hagut suficient diàleg entre govern i oposició; en canvi, el tripartit acusa CiU no apostar per Marín per motivacions partidistes.

Enric Marín substitueix a partir d’ara Albert Sáez, que va renunciar al càrrec per incorporar-se a l’equip directiu del Periódico.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any