Els veïns del Cabanyal demanen al consell i a l’ajuntament que acatin l’ordre del TC

  • Els complau l'ordre d'aturar l'aterrament · Salvem el Cabanyal diu que no afluixaran perquè no es fien del PP

VilaWeb
Redacció
15.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Veïns, entitats i oposició es van declarar, ahir, satisfets de l’ordre del Tribunal Constitucional (TC) de paralitzar l’aterrament de cases del barri del Cabanyal que la llei de la Generalitat Valenciana autoritza. Ara, desconfiant del PP,Salvem el Cabanyal demana que s’acati la l’ordre, per més que l’ajuntament hagi dit que l’acataria. Ahir el tribunal va admetre a tràmit, per unanimitat, el recurs d’inconstitucionalitat interposat pel govern espanyol contra la llei valenciana

La portaveu de Salvem el Cabanyal, Maribel Domènech, es va confessar ‘satisfeta’ de la decisió del TC, perquè ‘ara més que mai tirar cases a terra és fora de la llei’. De totes maneres, la plataforma ‘no es pot relaxar perquè acceptar la llei no forma part dels criteris del Partit Popular’. A més, cal esperar ara què dirà l’Audiència Nacional espanyola, perquè l’Ajuntament de València hi va presentar un recurs contenciós administratiu contra l’ordre del Ministeri de Cultura ordenant la suspensió del PEPRI, que considera un espoli.

Pel primer tinent batlle de l’Ajuntament de València, Alfonso Grau, l’equip de govern municipal acatarà la sentència tan bon punt l’hagi feta pública el tribunal.

La portaveu dels socialistes valencians a l’Ajuntament de València, la senadora Carme Alborch, demana a la batllessa Rita Barberà que ‘respecti la legalitat, abandoni la provocació, suspengui l’enderrocament i no amenaci de fer-ne més’. I segons el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, la Generalitat i l’Ajuntament de València han d’entendre que l’única solució de la destrucció és la rehabilitació.

En paraules de la diputada autonòmica d’Iniciativa pel Poble Valencià i portaveu adjunt del grup parlamentari Compromís, Mònica Oltra, la paralització del Pla Cabanyal, ‘dóna la raó a tots els qui ens hem posat davant les màquines per impedir l’aterrament i demostra que l’Ajuntament de València ha infringit la legalitat’.

Pel coordinador d’Esquerra Unida del País Valencià a la ciutat de València, Amadeu Sanchis, la decisió del TC és un ‘èxit de la mobilització democràtica’, i l’admissió a tràmit del recurs deixa encara més en evidència l’actitud del delegat del govern espanyol al País Valencià, Ricardo Peralta, ‘que tenia l’obligació i el deure de protegir uns edificis que malauradament ja no existeixen’.

Aquests darrers dies les excavadores han tirat a terra cinc cases i hi ha hagut moltes topades amb la policia (vídeo).

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any