Unes 1000 persones es manifesten al Vallès contra l’atur, la precarietat i l’exclusió social

  • La manifestació convocada per la Confederació General del Treball i secundada pels moviments socials i col·lectius de base de la comarca pretén escalfar motors de cara a una futura vaga general

VilaWeb
Redacció
11.04.2010 - 19:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Prop de 1000 persones d’arreu del Principat es van manifestar aquest dissabte pels carrers de Sabadell, Barberà del Vallès i Badia del Vallès responent a la convocatòria nacional de la CGT i secundada per diferents col·lectius rupturistes i de l’esquerra independentista de la comarca, contra l’atur, la precarietat i l’exclusió social que genera el sistema capitalista. La marxa va transcórrer entre lemes i proclames contra els acomiadaments massius impulsats per les patronals, amb el beneplàcid del poder polític, i animant a la mobilització obrera per lluitar contra l’explotació i la precarització, especialment agreujades en temps de crisi.

Mobilització  unitària en una comarca castigada per la crisi 

No és casual que la manifestació impulsada per la CGT es convoqués al Vallès Occidental, una comarca greument afectada per aquesta crisi estructural del sistema capitalista i que compta amb uns índexs d’atur que ronden el 20% de la població activa en la majoria dels seus municipis. En el cas més flagrant, el de Badia, aquesta xifra augmenta fins a un 23%. Davant d’aquesta greu situació, un dels principals objectius de la mobilització era començar a bastir una actuació unitària de resposta per part de tots els moviments socials, sindicats i col·lectius anticapitalistes de la comarca. Una resposta que podria culminar, en un futur i segons fonts del propi sindicat, amb la convocatòria d’una vaga general. 

Exigint respostes 

Pels convocants de la manifestació  és imprescindible l’articulació de respostes fermes que acabin amb la precarietat, l’exclusió i les retallades de drets socials i laborals que està patint la classe treballadora. En aquest sentit també es va voler pal·lesar, durant els diferents parlaments, que les polítiques restrictives envers les persones immigrades tans sols fomenten el racisme i la xenofobia i condemnen a aquest col·lectiu a l’exclusió social, dividint a la classe treballadora, i oculten els veritables reponsables de la crisi; les patronals, la classe política i el poder financer. 

Record per a l’Alfonso 

Un cop finalitzada la manifestació, davant l’Ajuntament de Badia del Vallès, també es va voler denunciar l’empresonament del veí de l’Hospitalet i membre de la secció sindical de la CGT a Parcs i Jardis de l’Ajuntament de Barcelona, Alfonso H., que des del passat dijous dia 8 es troba tancat a la Presó Model de Barcelona, en compliment d’una condemna de 3 anys de presó. Els fets es remunten a la manifestació convocada per l’Assemblea d’Okupes de Barcelona, el 19 de maig de 2007, manifestació que va ser encerclada pels agents antiavalots dels Mossos d’Esquadra que van agredir als manifestants amb una arma considerada il·legal pel propi Departament d’Interior, l’anomenat Kubotan. Alfonso, acusat de respondre a una d’aquestes agressions, va ser condemnat en un judici ple d’irregularitats, segons ha denunciat la seva defensa.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any