Tres mil manifestants recorren els carrers de València pel Cabanyal

  • El govern espanyol investigarà les càrregues de la policia ahir al Cabanyal · El delegat de l'executiu al País Valencià, Ricardo Peralta, defensa l'actuació de la policia, malgrat les queixes i denúncies de veïns i partits

VilaWeb
Redacció
09.04.2010 - 21:01

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Unes tres mil persones han participat a la manifestació convocada aquest vespre a València per protestar pels enderrocaments i les càrregues policíaques d’aquesta setmana al barri del Cabanyal. Durant la manifestació s’ha demanat la dimissió de Rita Barberà, batllessa de València, i el delegat del govern espanyol, Ricardo Peralta. Aquest últim ha defensat l’actuació de la policia ahir en les càrregues contra manifestants al barri del Cabanyal que provaven d’impedir l’aterrament d’un edifici (vídeo). Amb tot, la vice-presidenta espanyola, María Teresa Fernández de la Vega, ha anunciat que s’investigarien les càrregues d’ahir i ha confirmat que el seu executiu presentaria una recurs d’inconstitucionalitat contra la llei de la Generalitat que permet les obres al barri.

Per De la Vega, correspon al govern espanyol la decisió sobre el futur del patrimoni històric del barri del Cabanyal i, per tant, considera que la llei de la Generalitat Valenciana aprovada recentment per a poder fer els enderrocaments és inconstitucional.

El portaveu de Salvem el Cabanyal, Tino Villora, ha dit a VilaWeb que molts veïns s’aplegaven avui al barri, des de les vuit del matí, per impedir que les màquines s’acostessin a cap edifici. Finalment no n’ha vingut cap, però els últims rumors que hi ha entre els veïns és que la batllessa, Rita Barberà, aniria avui al Cabanyal. L’Ajuntament de València ha dit a VilaWeb que no tenia pas constància que Barberà hi anés.

En l’assemblea d’ahir al vespre, després d’una jornada molt tensa i que va significar-se per les topades amb la policia , Salvem el Cabanyal va decidir de ‘continuar protegint les cases’ i va instar el govern espanyol a ‘actuar de pressa’. No s’entén, arguïen els veïns, que el govern espanyol demani que no es tiri cap més casa a terra i que, alhora, enviï la policia a controlar els manifestants i permeti que les excavadores continuïn la feina.

La plataforma va demanar ahir, a sobre, la dimissió del delegat de govern, Ricardo Peralta, per l’actuació de la policia, que va rebre dures crítiques d’alguns patits polítics i de la Unió de Periodistes Valencians. De fet, alguns periodistes van ser víctimes de l’agressió de la policia, saldada amb ferits i detinguts.

Els veïns i la Plataforma temen que l’ajuntament no faci tirar a terra, malgrat tot, una altra casa, potser la que hi ha al costat de la seu de Salvem el Cabanyal.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any