Ferits i detinguts en càrregues policíaques al Cabanyal

  • L'Ajuntament vol continuar els enderrocaments, però veïns i oposició tornen a concentrar-se per impedir-ho

VilaWeb
Redacció
08.04.2010 - 11:33

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Veïns, activistes, membres de la Plataforma Salvem el Cabanyal i polítics de l’oposició han tornat a aplegar-se aquest matí al barri valencià del Cabanyal per protestar contra l’aterrament d’un nou edifici, el 31del carrer Francesc Eiximenis (vegeu-ne el vídeo). La policia nacional espanyola ha carregat unes quantes vegades contra els manifestants, que han rebut cops de porra i pilotes de goma, entre els quals hi havia dirigents dels partits de l’oposició. Uns quants d’ells han hagut de ser atesos i els han hagut de recollir en ambulància. També un dels portaveus de la plataforma, Tino Villora, ha rebut cops contundents al cap i als ronyons que l’han deixat commocionat durant uns minuts (àudio).

Els veïns critiquen que el delegat del govern espanyol demani que s’aturin els enderrocaments i alhora enviï la policia nacional espanyol per controlar els manifestants i permetre que les excavadores continuïn la feina. A més, des de la plataforma demanen la dimissió del delegat de govern, Ricardo Peralta, per l’actitud de la policia.

Aquest és el sisè immoble en ser enderrocat des que dimarts l’Ajuntament va reprendre les obres basant-se en la llei de mesures de protecció i rehabilitació del conjunt històric de la ciutat, aprovada a les corts pel PP, que declara expressament que el pla urbanístic del barri del Cabanyal no perjudica la zona considerada conjunt històric i que contravé l’ordre ministerial (pdf) que considera l’enderrocament un espoli. Els veïns diuen que denunciaran qualssevol infracció d’aquesta ordre sobre la protecció del patrimoni del barri.

En un comunicat enviat ahir al vespre, Salvem el Cabanyal considera que ‘al govern del PP se li ha acabat el temps de la ira contra l’executiu estatal’, així com ‘el temps de la venjança contra els veïns’. En aquest sentit, la plataforma ciutadana diu que ‘només el consens i la participació ciutadana són els camins del progrés i la solució del problema’. Salvem el Cabanyal ha anunicat que continuaria oposant-se a qualsevol acte que comporti un espoli del barri i que utilitzaria ‘tots els mitjans que l’estat de dret permet per aconseguir-ho’.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any