Sectors independentistes llancen un manifest per una candidatura parlamentària

  • L'MDT va impulsar la candidatura, tot i que ara se'n desmarca per manca de suports

VilaWeb
Redacció
06.04.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Alguns sectors independentistes del país volen sumar forces per presentar una candidatura a les eleccions parlamentàries de Catalunya, com es pot llegir en aquest manifest (pdf), titulat ‘Per una candidatura independentista i d’esquerres’, que circula per la xarxa de fa dies. Entre els impulsors del manifest hi ha el Moviment de Defensa de la Terra (MDT), que, després d’una fase exploratòria, ha decidit de desmarcar-se’n per la manca de suports necessaris perquè pugui tirar endavant, segons fonts de la formació.

El juny de l’any passat l’assemblea nacional de la CUP va decidir de no concórrer a les eleccions al Parlament de Catalunya del 2010, tot i que la votació de l’esmena contra la ponència favorable a concórrer-hi va ser força dividida. Uns quants mesos més tard, al novembre, l’MDT, que té membres dintre la CUP, va anunciar que obria una ronda de contactes amb ‘sectors que se situen al voltant de la Unitat Popular’ per sospesar la viabilitat d’una candidatura electoral independentista, la qual, segons que va puntualitzar (pdf) més endavant, no hauria de considerar cap ‘fusió amb l’independentisme de dretes’.

Ara els promotors del manifest ‘Per una candidatura independentista i d’esquerres’ exposen que l’autonomisme és una via morta i que la independència és l’única manera de garantir el futur del nostre país. Lamenten que no hi hagi cap partit que assumeixi la defensa dels drets socials ni cap opció independentista i d’esquerres. Per aquestes raons i més, diuen, un conjunt de ‘col·lectius, entitats i personalitats del camp polític, social i cultural’ volen formar una candidatura ‘independentista i d’esquerres que reculli les reivindicacions de les organitzacions populars catalanes’.

El manifest es podia llegir fins ara a la web Unitat Popular al Parlament i qui volia podia adherir-s’hi, tot i que a mig matí la web ha deixat de funcionar. No se n’ha fet cap mena de presentació oficial, però el comunicat circula per la xarxa (vegeu-lo a les webs d’Indymedia i de Kaosenlared) i alguns blocaires ja se n’han fet ressò: L’Aleix a ca la Toca publicava fa uns quants dies l’apunt ‘Les formes continuen sent importants‘ en què criticava la manera com s’havia tirat pel dret, i en l’apunt ‘Candidatura independentista i d’esquerres al Parlament, som-hi‘ WuMing.cat, aplaudia la iniciativa.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any