S’executa un nou desnonament per impagament de la hipoteca

  • Una parella del barri de Ca n'Oriach ha estat treta a la força de casa seva i fins dijous no tindran dues hores escasses per treure totes les pertinences del pis

VilaWeb
Redacció
31.03.2010 - 16:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

A les deu del matí dues dotacions del Mossos d’Esquadra, acompanyats d’un funcionari del Jutjat de Primera Instància nº 5 de Sabadell, han arribat al nº 6 de la plaça Navacerrada per executar l’ordre de desnonament a Ester J. i Rafael O. arrel d’una denúncia de Caja Madrid per impagament del crèdit hipotecari. La Plataforma d’afectats per la hipoteca (PAH), que ha vingut a donar suport a la parella, feia públic just ahir que fins a 350.000 persones de tot l’estat -segons dades del CGPJ- han perdut o perdran la seva vivenda des del 2008.

Desnonament express

Quatre Mossos d’Esquadra han tret a Rafael O. en pijama i a la força de casa seva mentre la seva parella ha intentat treure en vint minuts escassos una maleta amb roba i els objectes indispensables. Amb la tensió del moment fins i tot ha oblidat les claus del seu cotxe, que romandrà tancat fins que dijous vinent la parella pugui tornar a accedir al què fins ara ha estat la seva vivenda per recuperar algunes coses. Ada Colau, membre de la PAH, ha explicat a Vilaweb Sabadell el perquè de les presses en aquest tipus de desnonaments: ‘He parlat amb la funcionària judicial i m’ha dit que si no tenien lloc on anar no era problema seu, que parlessin amb els Serveis Socials de l’Ajuntament, que ella tenir una pila de desnonaments per executar i no podia perdre tot el matí en aquest’. Per altra banda, els agents han obligat al càmera de Vilaweb Sabadell ha esborrar el vídeo dels instants del desnonament, argumentant que es vulnerava la intimitat del desnonat, tot i que ha estat la mateixa parella qui, a través de la PAH, ha informat a la premsa dels fets.

Un cop han marxat els policies, una treballadora social dels Serveis Socials de l’Ajuntament ha assistit a la plaça on la parella esperava amb un parell de maletes a petició de Colau, que ha explicat la situació amb pèls i senyals. La parella, aconsellada per la PAH, feia més d’un mes que havia assistit al Serveis Socials per demanar que aquests fessin un escrit als jutjats per tal de sol·licitar un recés en l’execució del desnonament, ja que Ester J. tenia perspectives d’obtenir una feina aviat fruit de l’aprovació d’unes oposicions als darrer dies. Tot i que Colau afirma que aquest procediment s’ha donat força vegades a Barcelona, els Serveis Socials de Sabadell es van negar a fer-ho i es van limitar a redactar un informe social de la situació de la parella.

Indefensió

 Finalment la parella ha estat reallotjada a un Hostal de la ciutat, i ha estat instada a passar pel CAP de Ca n’Oriach el proper dimarts, un cop hagin finalitzat les festes de setmana santa. Ester J., preguntada sobre la possibilitat de presentar una denúncia per l’hematoma a l’esquena de la seva parella causada per l’acció dels agents, ha afirmat que ‘ja sabem de quina banda estan els de jutjats. Estem indefensos i no volem més problemes’.

 

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any