L’associació de Museòlegs de Catalunya premia el Museu Industrial del Ter

  • En la tercera edició dels Premis de Museologia

VilaWeb
Redacció
30.03.2010 - 12:42

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Museu Industrial del Ter va recollir el 26 de març, al Palau Moja de Barcelona, un dels premis de Museologia que concedeix l’Associació de Museòlegs de Catalunya. El guardó, dins la modalitat de Projectes, exposicions, experiències, activitats i institucions, està destinat a prestigiar, reconèixer i fer públics els projectes, exposicions, experiències i activitats més destacades en l’àmbit de la museologia a Catalunya. Així com els museus i les institucions que fomenten i donen suport a les iniciatives culturals en matèria de museus i patrimoni català.

El veredicte de l’edició d’enguany va destacar al Museu Industrial del Ter com una institució jove que pren com a eix aglutinador del territori el riu Ter, des de la vessant natural i ambiental fins a la social i econòmica. Un museu que s’ha convertit en un recurs de desenvolupament del territori, un agent dinamitzador de la zona des de la vessant cultural i turística, i un motor per a la conservació i estudi de l’entorn, recuperació i posada en valor dels elements naturals i patrimonials. En definitiva, un projecte que uneix conservació i recerca amb turisme i difusió i pel qual se li han atorgat nombrosos premis, entre ells: Premi de l’Aigua 2005, Premi Fundació Caixa Manlleu d’iniciatives de Custòdia del Territori; Premi Bonaplata en tres edicions i Premi Turisme Catalunya 2009 per la Generalitat de Catalunya Per la tasca d’integració, conservació i recuperació d’un ric i divers patrimoni de la zona i pel seu treball constant en la dinamització.

La resta de guardonats varen ser Frederic-Pau Verrié i Faget, historiador de l’art, arqueòleg i museòleg, i Francesc Vicens i Giralt, fundador i director de la Fundació Joan Miró (1974-1986) i actualment membre del seu patronat dins la categoria de trajectòries professionals. Pel que fa a projectes i exposicions, a conjuntament amb el Museu Industrial del Ter es va reconèixer a Món Sant Benet, per ser un projecte cultural, turístic i d’oci singular i innovador. Finalment, l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu va ser el guanyador del Premi Extraordinari que reconeix una institució destacada de la museologia i els museus a Catalunya.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any