Les pintures de la Casa Satonja de l’Olleria recuperaran la seua esplendor

  • L'Ajuntament hi destinarà una partida del Pla per a l'Ocupació i la Sostenibilitat

VilaWeb
Redacció
27.03.2010 - 00:13

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les pintures murals de la sala noble i l’escala de la Casa Santonja de l’Olleria es rehabilitaran durant els mesos vinents, d’acord a les directrius del projecte redactat per l’Institut Valencià de Restauració, amb fons del Pla per a l’Ocupació i la Sostenibilitat del govern espanyol. El pressupost dels treballs és de vora 180.000 euros.

La regidora de Patrimoni, Àgueda Micó, assegura que la intervenció permetrà frenar la degradació de les pintures, molt afectades per les filtracions d’aigua causades pel mal estat de la coberta, segons ha assenyalat Aurora Rubio, tècnica autora del projecte de recuperació dels murals.
El projecte a realitzar inclou actuacions sobre les pintures murals i sobre fusta que hi ha en la sala noble de l’edifici i sobre el mural de l’escala, que també presenta problemes estructurals. Els treballs integraran el restabliment dels volums originals de la paret, la consolidació de l’estructura i de la pintura, la neteja de la superfície pictòrica, la reposició cromàtica i la protecció final.
A banda d’aquesta actuació, l’ajuntament té prevista la instal·lació d’un ascensor, que permetrà fer accessible l’edifici, i l’habilitació d’uns lavabos. Aquest projecte, paral·lel al de les pintures, té un pressupost de 90.000.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any