Arròs compartit

  • El grup Compartir dóna Gustet presenta a l'Espai VilaWeb un nou projecte: un ‘arròs movie’

VilaWeb
Redacció
26.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Compartir Dóna Gustet (CDG) va presentar ahir a l’Espai VilaWeb el seu últim projecte, Arròs movie, un ‘road movie’ nascut d’un dels caps pensants del grup: Marc Sempere, ‘Marquet’, membre de Jalea Real i Ix!, i coguionista i actor de ‘El taxista ful‘ (vegeu aquest vídeo de la presentació). Com tota la producció d’aquest grup multidisciplinari, una vegada enllestit, el film es distribuirà per internet, en règim de drets Creative Commons, i se sufragarà amb un sistema de producció innovador (‘crowdfunding’), basat en la participació del públic, que en podrà ser accionista, productor i guionista. Tot el procés de realització es pot seguir, des d’avui, a la web Arrosmovie.info, en què s’apleguen materials i informació relacionats amb el film. L’activació de la web i del procés de cocció de ‘Arròs movie’ es farà demà a la Farinera del Clot, amb un concert de CDG, dins el cicle Expressió Directa.

Cultura popular i lliure

Compartir Dóna Gustet és per definició un grup que treballa, des d’algunes disciplines i arts (música, concerts, cinema i vídeo, fotografia…), en la recerca i en la difusió de la cultura popular, lliure i de transmissió directa. La idea de fons és, sempre, de relacionar la cultura tradicional mediterrània i la cultura més actual, en tots els ordres. A més de Marc Sempere, a CDG hi ha gent provinent d’experiències similars com Orxata Sound System. Tots comparteixen una concepció: ‘L’estreta connexió entre les formes de fer de la cultura tradicional de transmissió oral i les noves possibilitats de producció i de distribució lliures que ofereixen internet i les noves tecnologies’, com es pot observar en totes les seves propostes.

En el primer disc (2007-2009), de producció autònoma i descarregable, s’hi reinterpreten cançons de la tradició oral dels Països Catalans, amb la col·laboració de molts músics i grups des de l’Ateneu Musical de Cocentaina fins a Cabo San Roque, passant per Gadjo, Miquel Gil, Sílvia Pérez, Pau Riba i Mireia Tejero.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any