El Suprem de Madrid anul·la les audicions telefòniques del cas Gürtel

  • Garzón havia ordenat d'intervenir les converses entre els encausats empresonats i els seus advocats

VilaWeb
Redacció
25.03.2010 - 14:29

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El Tribunal Superior de Justícia de Madrid ha anul·lat totes les intervencions telefòniques entre els principals encausats del cas Gürtel empresonats i els advocats ordenades pel jutge Baltasar Garzón. Al gener el jutge Pedreira va avalar-les pel fet de desestimar els recursos que demanaven la nul·litat de les resolucions sobre la qüestió dictades pel jutge Garzón.

En els recursos els advocats al·legaven que les audicions telefòniques violaven la llei orgànica del Poder Judicial, que reserva a casos de terrorisme les intervencions de les comunicacions entre un pres i el seu advocat.

En relació amb el mateix cas el grup popular vol presentar ara una denúncia contra el portaveu del PSPV a les corts, Ángel Luna, que ahir, durant la sessió de control al president Camps, féu públic un informe policíac de la brigada d’emblanquiment de capital. L’informe conté dades que, sembla, relacionen els caps de la trama Gürtel amb Televisió Valenciana, arran de l’organització de la visita del papa a València el 2006. Luna ha replicat que no patia gens per la denúncia del PP: ‘Faré servir tot allò que m’arribe a les mans i que servesca per demanar explicacions, exigir responsabilitats i defensar els interessos dels valencians, fins que algú no m’ho impedesca.’

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any