La CGT prepara una gran mobilització nacional a la comarca per al proper 10 d’abril

  • Escalfant motors per una futura vaga general, el Vallès ha estat la comarca escollida per la CGT de Catalunya per aquesta primera gran mobilització contra la crisi amb el lema 'Contra l'atur, la precarietat i l'exclusió social: lluita i mobilització'

VilaWeb
Redacció
23.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Les retallades socials, el pactisme dels grans sindicats, l’endarreriment de l’edat de jubilació als 67 anys, l’extensió del període de cotització a la Seguretat Social necessari per a poder cobrar una indemnització, les cessions de l’estat envers les demandes de l’empresariat i, en definitiva, la incapacitat del govern i els grans sindicats per apostar per mesures transformadores, favorables al treballadors, per superar la crisi són algunes de les raons que porten a la CGT a convocar a una gran mobilització nacional al Vallès. La manifestació, sota el lema ‘Contra l’atur, la precarietat i l’exclusió social’, està previst que surti de la Creu de Barberà, i acabi a Badia del Vallès, i ja compta amb el suport d’un ampli ventall de moviments socials de la comarca.

Amb l’ull posat a la vaga general, i amb la imminent aprovació d’un ‘pacte social’ contra la crisi entre l’Estat, la Patronal i els grans sindicats, Comissions i UGT, la CGT ha decidit convocar, al Vallès, una manifestació nacional sota el lema ‘Contra l’atur, la precarietat i l’exclusió social’.

Segons els responsables de la CGT de Catalunya, el ’10 d’abril de 2010 a Sabadell és un dia important per a demostrar el nostre rebuig a les conseqüències d’aquesta crisi’. Una situació de crisi que segons ells va més enllà, ‘és una crisi del capitalisme. No és només una crisi financera originada pels crèdits escombraria i l’especulació. És també una crisi productiva, que comporta també una crisi energètica i ecològica derivada d’un model econòmic consumista i depredador de recursos naturals i de persones. I que comporta també una crisi alimentària a escala mundial’.

En el seu comunicat, els convocants posen de manifest el que segons ells representa una manca de voluntat dels governs i dels grans sindicats d’aplicar davant la crisi mesures a favor dels treballadors. En una crítica molt dura a aquests dos agents, la CGT posa sobre la taula la necessitat de caminar cap a una vaga general, i afegeix que és hora d’acabar amb aquesta dinàmica de col·laboració entre la patronal, el govern i els sindicats majoritaris, que únicament serveix per a perpetuar el sistema capitalista i arremet directament contra les condicions de vida dels treballadors i treballadores’.

Propostes per ‘sortir del pou’

Els convocants han fet públiques diverses propostes que segons ells podrien ajudar a resoldre l’actual situació en benefici dels treballadors. En aquest sentit, fan referència a la necessitat de repartir el treball i anar cap a la jornada de 35 hores, eliminant les hores extres i garantint la recuperació del poder adquisitiu perdut, amb un salari mínim de 1.200 € i una renda bàsica per a persones sense feina. Seguint la mateixa lògica també posen èmfasi en el desenvolupament de polítiques industrials pròpies i l’equiparació de drets per a tota la classe treballadora, amb la derogació de la llei d’estrangeria.

En el seu llistat de propostes la CGT també fa referència a mesures per pal·liar els efectes de l’actual situació sobre les famílies catalanes, aplicant la gratuïtat del transport públic per les persones aturades, la contractació directa dels aturats per part dels ajuntaments dins dels plans del Fons Estatal d’Inversió Local i l’eliminació de les subcontractacions en l’obra pública. Així com l’eliminació dels interessos dels préstecs i una garantia de control públic de la Banca, al mateix temps que s’aturen els desnonaments a persones que no poden pagar les hipoteques, defensant també el dret a l’okupació.

Finalment els sindicalistes fan una crida per la defensa dels serveis públics, per tal que garanteixin el dret a una sanitat i ensenyament de qualitat i gratuïts per a tothom.

 

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any