Expectació a Palma per l’arribada de Matas, la vigília de la seva declaració

  • L'ex-president balear compareixerà davant del jutge per respondre les acusacions de corrupció en el cas Palma Arena

VilaWeb
Redacció
22.03.2010 - 17:16

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Avui al vespre és previst que arribi a Palma, procedent de Madrid, l’ex-president del govern balear, Jaume Matas, que demà haurà de declarar al jutjat per haver-se apropiat presumptament de diners públics durant la construcció del velòdrom Palma Arena, inaugurat poc abans de les eleccions de la primavera del 2007, després de les quals va plegar de la política i es va traslladar als Estats Units. A l’aeroport de Son Sant Joan hi ha una gran expectació mediàtica, esperant l’arribada de l’ex-president.

El jutge José Castro imputa a Matas els delictes de prevaricació, suborn, malversació, apropiació indeguda, falsedat documental, tràfic d’influències, emblanquiment de capitals, delicte fiscal i electoral. El jutge investiga si hi ha relació entre els cinquanta milions d’euros desviats de la construcció del Palma Arena i el patrimoni de Matas, a qui a final de l’any passat van escorcollar el palau que tenia a Palma.

A diferència del suport que la direcció del PP va donar en casos de presumpta corrupció al president del govern valencià, Francesc Camps, o al president de la Diputació de Castelló, Carlos Fabra, Jaume Matas no ha rebut pas el caliu del seu partit. Més aviat el contrari: Rosa Estaràs, eurodiputada pel PP i ex-vice-presidenta del govern balear, va declarar com a testimoni en el cas Palma Arena el mes passat i va dir que Matas era el principal interessat que avancés la construcció del velòdrom i que ell era el responsable de les principals decisions que es prenien respecte de les obres.

A més de Matas, també declararà la seva dona, Maite Areal, el seu cunyat i ex-gerent del PP balear, Fernando Areal, i nombrosos ex-alts càrrecs del PP.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any