Els presumptes etarres són en realitat bombers de la Generalitat i de Barcelona

  • La policia francesa diu que s'ha equivocat en la identificació dels membres de l'escamot que va matar un policia

VilaWeb
Redacció
20.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Després de l’avís de la Generalitat de Catalunya als governs espanyol i francès que hi havia un error en la identificació dels presumptes etarres a través d’un vídeo difós ahir, les policies de tots dos països han admès la confusió. A l’enregistrament es veien cinc persones sortint de comprar d’un supermercat. Segons la gendarmeria, eren membres de l’escamot d’ETA que dimarts van matar un gendarme i de fet fins i tot donaven noms, que afirmaven que corresponien als homes que es veien a les imatges. Però en realitat són cinc bombers de la Generalitat i de Barcelona, que formaven part d’un grup de deu catalans que són de vacances a Dammarie Les-Lys per fer-hi escalada.

L’error, el van detectar uns amics dels implicats que van veure les imatges per la televisió des de Catalunya. Els van trucar per avisar-los i els bombers mateix es van reconèixer a través dels vídeos que hi ha penjats a YouTube.

Cinc hores a comissaria

Els cinc bombers confosos per membres d’ETA han prestat declaració avui al matí a la comissaria de Melun, al sud-est de París, segons que ha explicat el conseller d’Interior Joan Saura. Després de cinc hores, n’han sortit i es preparen per tornar avui al vespre amb avió cap a Catalunya.

Enllaços
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any