Encesa d’espelmes contra el traçat del TGV pel centre de Barcelona

  • AVE pel Litoral insisteix que encara hi ha temps de canviar el traçat

VilaWeb
Redacció
20.03.2010 - 06:00

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Junta Permanent en Defensa del Patrimoni de Catalunya i la Plataforma AVE pel Litoral han convocat per a aquest vespre, a dos quarts de vuit, una encesa d’espelmes com a acte de protesta en contra del traçat previst del tren de gran velocitat pel centre de la ciutat de Barcelona. ‘Encara hi som a temps’, diu a VilaWeb el portaveu d’AVE pel Litoral, Pedro Vallejo, que explica que els veïns estan disgustats amb l’ajuntament i es queixa que no s’hagi fet una consulta popular com s’ha fet per a la Diagonal. ‘Aquest túnel és fet en contra de la ciutadania, i els fets només demostren que la democràcia no val per a res! De què serveix? Tothom ens dóna la raó, però el govern va pel dret i avança en contra de tothom’, es queixa Vallejo.

Els veïns, que alerten que la construcció del TGV pel centre de la ciutat posa en perill l’estabilitat de la Sagrada Família, la Pedrera i uns 18.000 habitatges de l’Eixample, asseguren que les alternatives de traçat són més barates. A més, insisteixen que les obres se salten la llei de patrimoni. Tots ells estan pendents ara del dictamen de la UNESCO, tot i que no serà vinculant, i la decisió del jutge davant el qual van presentar la demanda contra les obres. ‘L’única recurs que ens queda ara és la via de la justícia, perquè amb la democràcia no hem fet pas res’, lamenta Pedro Vallejo, que recorda que els veïns estan d’acord amb l’AVE i amb l’estació de la Sagrega però que reclamen que el túnel no passi tan a prop del temple de la Sagrada Família i per milers d’habitatges.

L’espelmada es farà al carrer Marina, davant de la façana del Naixement de la Sagrada Família. Els convocants han preparat deu mil espelmes. Tot seguit, es llegirà un manifest i l’acte acabarà amb una actuació coral.

Enllaços
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any