Els mestres al Principat, en vaga contra la política d’educació

  • Educació diu que només un 22% fan vaga i els sindicats, un 60%, amb més o menys seguiment en funció de l'escola i el territori

VilaWeb
Redacció
17.03.2010 - 12:34

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La vaga de mestres de primària, secundària i batxillerat de Catalunya contra la política educativa del govern té un seguiment d’un 22% de mitjana segons el departament d’Educació, amb la meitat dels centres consultats. El conseller Ernest Maragall ha dit que aquestes dades demostraven que la vaga no està pas justificada i que els sindicats s’han equivocat. Però fonts dels sindicats han dit a VilaWeb que un 60% dels professors havia fet vaga, si bé el seguiment ha estat desigual en funció del territori.

En efecte, segons CCOO hi ha hagut menys vaguistes a Girona, perquè allà, després del tancament de les escoles per la nevada de la setmana passada, necessitaven fer classe.

USTEC-STEs, CC OO, FETE-UGT i ASPEPC.SPS han convocat la quarta vaga en dos anys i mig per les mateixes raons: ‘les reduccions de plantilla, la supressió de batxillerats, la manca de substitucions i la majoria d’opcions del conseller Maragall, com la LEC mateix’, ha dit a VilaWeb la portaveu d’USTEC, Rosa Cañadell. I prossegueix: ‘No és acceptable que tanquin tretze batxillerats d’una sola línia, perquè és condemnar-ne els alumnes a la marginalitat.’ I és que, entre les últimes mesures del departament, hi ha la supressió del batxillerat de tretze centres, alguns dels quals, segons Cañadell, ‘són especials perquè tenen uns alumnes conflictius i fan molts esforços perquè no abandonin l’ensenyament’.

Cañadell, que demana ‘un reenfocament clar de la política d’Educació’, creu que el conseller ‘vol millorar legítimament el sistema educatiu, però com si fos una gran empresa de fabricar caragols o tornavisos, que ha de fer beneficis, no com un servei públic que és.’ Ara, els sindicats també s’oposen de ple al decret que donarà més autonomia a les direccions dels centres.

Ernest Maragall ha remarcat que la vaga tenia poc seguiment i que ara era el moment de desplegar la LEC i treballar ‘pam a pam’ per poder fer una previsió dels recursos educatius. En cap cas, ha dit, s’ha de fiar tot a la pressió i confrontació.

Dotze mil manifestants a Barcelona

Segons dades de la Guàrdia Urbana, uns 12.000 mestres  s’han manifestat avui a migdia pels carrers de Barcelona ‘contra la política educativa’ del conseller Ernest Maragall. La marxa ha sortit des de plaça Universitat i ha arribat, a través de Via Laietana, fins a la plaça Sant Jaume. La portaveu de CCOO, Montse Ros, espera que la mobilització obligui al Departament ‘a rascar-se la butxaca per defensar l’escola pública’.

Enllaços
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any