Ús de cookies

Aquest web utilitza 'galetes' per millorar l'experiència de navegació. Si continueu navegant entenem que les accepteu. Més informació


Notícies

Dimecres  17.03.2010  12:09

EFE s'equivoca i distribueix per error una foto d'un militant d'esquerres com si fos membre d'ETA

Men?ame
 

La cara de Joseba Fernández González, un militant d'Izquierda Anticapitalista, va aparèixer ahir a la majoria de mitjans que es feien ressò de l'atemptat contra un policia francès a trets. La imatge havia estat distribuïda per l'agència EFE, que l'havia treta del seu arxiu. Segons que explicava el noi ahir al seu Facebook: 'He trucat a EFE, diuen que han vist el nom, que ho han cercat a Google, i com que apareixia que jo havia estat en 'organitzacions', han posat una fotografia meva'.

En el seu arxiu, l'agència EFE tenia una fotografia en què apareixia Joseba Fernández González, ex-militant d'Ezker Batua, en una reunió. La coincidència del nom i el primer cognom amb un dels suposats membres d'ETA va portar a la confusió, i va ser el mateix jove qui va avisar de l'error a l'agència de notícies, 'una mica espantat'. Tot seguit, EFE va enviar la rectificació a tots els abonats, però la imatge de Joseba Fernández ja havia aparegut a la majoria de diaris de l'estat.