Munar declara pel cas Maquillatge

  • A les 10 ha arribat al jutjat · Declara per primera vegada com a ciutadana i no com a aforada

VilaWeb
Redacció
17.03.2010 - 10:31

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

L’ex-presidenta del Parlament de les Illes i del Consell, Maria Antònia Munar, ha acudit aquest matí a les 10 enmig d’una gran expectació a declara al jutge. S’espera que expliqui la seva presumpta vinculació amb Vídeo U, una de les principals productores investigades dins el cas Maquillatge, i que respongui a les acusacions de Miquel Nadal. Munar va dimitir i va anunciar que deixava la política arran d’aquestes acusacions.

De la declaració d’avui en depèn el futur judicial de Munar, a la qual se li podrien imposar mesures cautelars, car Munar declara per primera vegada com a ciutadana i no com a aforada, després d’haver renunciat a la presidència del Parlament i a la seva acta de diputada.

És la tercera vegada que Munar és citada als jutjats per a declarar dins del cas Maquillatge, una peça separada del cas So n’Oms. En la primera, el passat 18 de desembre, no hi va acudir al·legant que per la seva condició d’aforada com a parlamentària la seva declaració havia de tenir lloc davant la sala civil i penal del Tribunal Superior de Justícia de les Balears (TSJIB). A la segona, el 22 de gener, va fer acte de presència, però es va acollir al dret de no declarar en espera de que el cas no fos assumit per la màxima instància judicial de les Illes.

Buils i farrús, també als jutjats

L’ex-conseller de Turisme d’Unió Mallorquina (UM) Francesc Buils, l’empresari de la comunicació Jacint Farrús, i dos propietaris de l’empresa d’informàtica Minser, Gabriel Rivas i Juan Carlos Escuer, detinguts el passat dilluns en el marc de l’Operació Voltor, han arribat aquest matí també als jutjats per ser interrogats per la jutgessa que instrueix aquesta presumpta trama de corrupció ordida en l’actual legislatura, i que suma una vintena d’arrestats des que s’obrí el passat 3 de febrer, entre ells ex-alts càrrecs del govern i ex-dirigents d’UM.

Es van detenir els ex-directors generals del govern, Antoni Oliver i Joan Sastre, els ex-presidents d’UM Miquel Nadal i Miquel Àngel Flaquer, i diversos empresaris vinculats al partit presumptivament implicats en els fets que investiga aquest cas.

Tant Nadal, Flaquer, Sastre, Oliver com el comptable d’UM Álvaro Llompart van eludir ingressar a presó després de despositar fiances d’entre 75.000 i 100.000 euros.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any