Endesa no garanteix la fiabilitat de les reparacions

  • Una setmana després de la nevada, encara hi ha desenes de persones sense llum · Bustos i Esteve, presidents de les entitats municipalistes, donen suport al manifest que censura les elèctriques i el govern

VilaWeb
Redacció
15.03.2010 - 10:50

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

Josep Maria Rovira, director general de Fecsa-Endesa a Catalunya, ha reconegut que les reparacions a la xarxa elèctrica d’aquesta última setmana eren precàries, de manera que no n’ha garantit la fiabilitat. En una entrevista a Catalunya Ràdio, Rovira ha explicat que podien haver-hi noves incidències a la xarxa, com va passar ahir, on una avaria va deixar sense llum milers de veïns de la Costa Brava. Un cop reparada, la companyia diu que ara ‘només queden unes quantes desenes de clients’ sense servei elèctric en alguns nuclis rurals del Gironès i les comarques del voltant, tot i que segons Protecció Civil hi ha més de tres mil afectats.

Ja fa una setmana que la nevada va deixar sense llum desenes de milers de persones, i encara se n’arrosseguen les conseqüències. Ahir, cinc poblacions de la Costa Brava, concretament de Lloret de Mar, Castell-Platja d’Aro, Santa Cristina d’Aro, Sant Feliu de Guíxols i Tossa de Mar, van tornar a patir per una nova avaria elèctrica, tot i que aquest matí ja havia estat reparada. Ara, encara hi ha ‘unes quantes desenes de clients sense servei elèctric’, en concret, residents de masies i urbanitzacions del Baix Empordà, del Gironès, del Maresme i de la Selva. Protecció Civil ha informat que havia reforçat el servei de mossos d’esquadra i de bombers tant en aquestes comarques com a les poblacions afectades per l’apagada d’ahir. La causa de l’avaria d’ahir va ser la caiguda d’una línia d’alta tensió que havia quedat malmesa pel temporal, segons Endesa.

Les entitats municipalistes abonen el manifest dels 42 batlles que critica les elèctriques i el govern

El president de la Federació de Municipis de Catalunya, el socialista Manuel Bustos, i el president de l’Associació Catalana de Municipis, Salvador Esteve (CiU), donen suport al manifest (pdf) signat per desenes de batlles de l’àrea de Girona que critica les companyies elèctriques i el govern per la gestió de la nevada. Tant Bustos com Esteve ataquen durament les elèctriques i la ‘descoordinació’ i falta d’informació del govern. Els batlles es reuniran el 29 de març per discutir la situació. ‘Les elèctriques sentiran la veu del món local’, ha dit Bustos.

Quaranta tres batlles dels municipis afectats per la nevada de dilluns de la setmana passada s’han unit aquest cap de setmana per denunciar la situació que han viscut aquests últims dies i demanar mesures perquè ‘l’experiència que ens ha tocat de patir no es repeteixi mai més’. En el manifest, els batlles hi parlen ‘d’una experiència evitable en bona part’ i reclamen al govern que revisi els protocols d’actuació en situacions d’emergència i sobre línies d’ajuts immediates per resoldre les despeses que han assumit. També demanen que les companyies elèctriques assumeixin les conseqüències de la manca de servei elèctric.

El manifest ‘Refer el país, millorar els serveis: per la dignitat dels veïns de les comarques gironines’ és signat pels batlles dels municipis següents: Amer, Anglès, Begur, Bescanó, la Bisbal, Blanes, Breda, Brunyola, Calonge, Campllong, Colomers, Flaçà, Fontanilles, Forallac, Fornells, Hostalric, Llagostera, Llambilles, Lloret, Maçanes, Mont-ras, Osor, Palafrugell, Palamós, Pals, Riudarenes, Riudellots, Sant Andreu Salou, Sant Feliu de Buixalleu, Sant Feliu de Guíxols, Sant Feliu de Pallerols, Sant Gregori, Sant Joan de Mollet, Sant Martí de Llémena, Santa Coloma, Serra de Daró, Tordera, Tossa, Ullastret, la Vall d’en Bas, Vilademuls i Vilobí.

Enllaços
Array
Array
Array
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any