La Fundació puntCAT rebaixa un 20% el preu del domini .cat

  • Ho fa pel 'bon funcionament del domini', que ja té més de 41.000 registres

VilaWeb
Redacció
11.03.2010 - 13:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

La Fundació puntCAT ha rebaixat 5 euros el preu del registre per un any d’un domini .cat, en vist del ‘bon funcionament del domini, que ja té més de 41.000 registres’, diu l’entitat. Els vint registradors oficials han rebut el comunicat i la majoria ja apliquen la rebaixa. Cal recordar, tanmateix, que, el preu final d’un .cat, no el determina pas la Fundació, sinó que, per contracte amb la ICANN, cada registrador ofereix el domini al preu que considera convenient.

En aquest sentit, el director de la Fundació puntCAT, Jordi Iparraguirre, recomana de mirar i d’escollir el registrador que ofereixi els serveis addicionals que més s’ajustin a cada necessitat. La llista de registradors oficials es pot trobar en aquesta web.

Ara com ara, sense cap promoció activa, es pot registrar un .cat per 23 euros l’any, que equival a una rebaixa del 75% respecte del preu del domini quan va sortir, fa quatre anys. A més, la Fundació també fa algunes promocions durant l’any per tal de facilitar el registre a preus reduïts.

El domini .cat és gestionat per la Fundació puntCAT, entitat sense afany de lucre que té l’objectiu fundacional de facilitar l’ús avançat d’internet. És per això que l’obra social de la fundació ha reinvertit aquests anys els beneficis amb vista a reduir els preus del domini i ho continuarà fent sempre que la solvència i independència financera del domini no se’n vegi afectada.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any