El govern espanyol confirma l’alliberament de la cooperant catalana

  • Alícia Gámez ha estat traslladada a Burkina Faso i viatja cap a Barcelona

VilaWeb
Redacció
10.03.2010 - 13:06

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El govern espanyol ha confirmat que la cooperant catalana Alícia Gámez ha estat alliberada, després de 101 dies de segrest, i que es troba bé de salut. Gámez ha estat traslladada a Burkina Faso, on l’esperaven la secretària d’estat de Cooperació internacional, Soraya Rodríguez, i un familiar, i ara volen cap a Barcelona. Els altres dos companys de l’ONG Barcelona Acció Solidària segrestats a Mauritània, Roque Pascual i Albert Vilalta, continuen en mans d’al-Qaida al Magreb Islàmic, de manera que l’exeutiu centra ara els esforços en l’alliberament d’ells dos, segons que ha explicat la vice-presidenta espanyola Maria Teresa Fernández de la Vega, que ha dit que els dos cooperants es trobaven bé de salut.

Barcelona Acció Solidària s’ha mostrat confiada de les gestions que faci el govern espanyol per alliberar Pascual i Vilalta: ‘L’alliberament de l’Alícia serà el principi del final d’aquest malson’, ha dit un dels portaveus de l’ONG, que s’ha queixat que s’havien assabentat de la bona nova per la premsa.

De la Vega ha destacat la cooperació que hi ha hagut amb països de la zona, una tasca gràcies a la qual han aconseguit l’alliberament de Gámez, segons que ha dit. Tot i així, ha evitat cap referència ni a Burkina Faso ni a cap altre país: ‘Per responsabilitat i respecte als familiars de Roque i Albert, no podem ser més precisos’, ha dit la vice-presidenta, que ha negat que el govern espanyol hagi pagat cap rescat.

Els tres cooperants catalans van ser segrestats el 29 de novembre mentre viatjaven en l’últim vehicle d’un comboi organitzat per l’ONG Barcelona Acció Solidària. La vice-presidenta Maria Teresa Fernández de la Vega va comunicar ahir per la tarda a les famílies que la cooperant seria alliberada.

Carod diu que l’alliberament dels dos cooperants restants està ‘perfectament encarrilat’

El vice-president del govern, Josep-Lluís Carod-Rovira, ha manifestat que veu ‘perfectament encarrilat’ l’alliberament dels altres dos cooperants catalans segrestats el passat 29 de novembre a Mauritània, Roque Pascual i Albert Vilalta. ‘S’ha aconseguit un primer alliberament i no sabem si estem davant de dies o setmanes, però tot està perfectament encarrilat per arribar a bon port’, ha remarcat, després de mostrar la satisfacció del govern per l’alliberament de Gàmez. ‘És la primera part del que esperem que sigui un final feliç’, ha declarat Carod-Rovira, qui ha dit que s’ha de mantenir la discreció en les negociacions.

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any