Ernest Benach presenta el seu llibre sobre la política 2.0

  • VilaWeb TV us ofereix l'acte sencer en vídeo

VilaWeb
Redacció
10.03.2010 - 12:51

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president del Parlament, Ernest Benach (bloc de MésVilaWeb), va presentar ahir el seu llibre ‘#Politica2.0‘ (Angle Editorial, Edicions Bromera i Cossetània), en el qual proposa un canvi d’actitud política per a combatre la desafecció. VilaWeb va seguir l’acte en directe en aquest debat amb els lectors i us ofereix el vídeo de tot l’acte sencer, que comptà amb la participació de l’escriptor Màrius Serra i el periodista Òscar Dalmau, entre d’altres.

El llibre, també disponible en versió digital, és una reflexió sobre les relacions entre la classe política i els ciutadans, explotant el potencial de les eines digitals. Benach considera que el diàleg és ric i constant a la xarxa i cal que el sistema polític s’hi fixi i n’extregui conclusions. ‘Les coses estan canviant, i de pressa, i la política ha de canviar. El llibre no pretén criticar ningú, però hi ha grans dosis d’autocrítica, una paraula que fa por, però que hauria de ser indispensable’, va dir.

‘#Política2.0’, segons el seu autor, ‘no és un llibre tecnològic’, sinó que ‘parla de política i vol parlar de política en majúscules’ com a eina indispensable per fer funcionar la societat. Benach hi reivindica un diàleg continu entre els polítics amb la ciutadania, defugint la fórmula de comunicació unidireccional actual i fent ‘un bon ús, útil, de les noves tecnologies i de les xarxes socials’.

En la presentació, amb intervencions en vídeo, twitts i apunts facebook, hi van assistir destacades personalitats polítiques com el vicepresident del Govern Josep Lluís Carod-Rovira; el conseller de Cultura, Joan Manuel Tresserras; el conseller de Governació, Jordi Ausàs; la vice-consellera d’Exteriors, Roser Clavell; el president d’ERC, Joan Puigcercós, o el viceprimer secretari del PSC, Miquel Iceta, entre altres.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any