Rus apel·la a la ‘llibertat d’opinió’ per retirar part de l’exposició fotoperiodística del MuVIM

  • La Unió de Periodistes Valencians cerca un local cèntric a València per exposar 'Fragments d'un any'

VilaWeb
Redacció
06.03.2010 - 17:07

La premsa lliure no la paga el govern, la paguen els lectors


Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures

El president de la Diputació de València, Alfonso Rus, ha defensat avui que es retiressin una part de les fotografies de ‘Fragments d’un any‘, que la Unió de Periodistes Valencians (UPV) exposava al Museu de la Il·lustració i la Modernitat (MuVIM), i ha justificat la decisió apel·lant a la ‘llibertat d’opinió’ de la Diputació. Aquest ens, responsable del MuVIM, va fer treure deu imatges, corresponents a la secció de política de l’exposició, la qual recull un centenar de fotografies sobre actualitat de reporters valencians. Per aquest motiu, la UPV va decidir ahir de retirar l’exposició i cercar un altre local.

‘La llibertat d’expressió no vol dir que hom no tingui llibertat d’opinió’, ha estat l’argument d’Alfonso Rus, que ha dit que la decisió de retirar part de les fotografies, les que tractaven sobretot el cas Gürtel, era deguda al fet que aquestes ‘no eren positives en un marc que no comporta política’.

Per la seva banda, el secretari general del PSPV, Jorge Alarte, ha demanat al president del PP espanyol, Mariano Rajoy, i al president de la Generalitat, Francisco Camps, que cessin Alfonso Rus i ha lamentat que a aquestes alçades ‘es restitueixi la censura en un espai públic pagat per tothom’.

Intersindical Valenciana també ha fet arribar un comunicat en què ‘critica la censura que ha patit l’exposició de la UPV’ i la qualifica de ‘clar atac a la llibertat d’expressió’.

Ara la UPV cerca un local cèntric de València per exposar la mostra, segons que ha explicat el president de l’entitat, Ximo Clemente.

Enllaços
Array
Array

Recomanem

La premsa lliure no la paga el govern. La paguem els lectors.

Fes-te de VilaWeb, fem-nos lliures.

Fer-me'n subscriptor
des de 75€ l'any