Notícies

Divendres  05.03.2010  15:42

VerdCel homenatja Raimon amb 'Petjades'

El disc es presenta demà a Barcelona

Men?ame
 

Verdcel publica el tercer treball discogràfic, 'Petjades', un disc que versiona quinze cançons de Raimon i que vol ser 'un homenatge a l'ofici de fer cançons', segons que diu el cantant del grup, Alfons Olmo. 'Petjades' no és només un disc; també conté un còmic que repassa els moments més importants de la vida de Raimon, dos documentals inèdits sobre el cantant i un curtmetratge. El projecte, del qual se'n va poder fer un tast a la Universitat d'Alacant a principi de febrer, es presenta demà a la sala Luz de Gas de Barcelona en un espectacle que combina música, elements teatrals i videoprojecció.

El grup d'Alcoi ha volgut retre homenatge a Raimon perquè 'és el primer que s'escolta en català' i perquè 'és una persona que continua en actiu'. Olmo ha explicat la coherència del projecte amb la comparació entre 'les petjades que es queden a la sorra o les petjades dels estels en el cel' que són com 'l'empremta que ell deixa en la cançó'. Tot sobre un d'un mateix eix: l'ofici de fer cançons.

Olmo explica que han volgut mantenir la personalitat i la 'veu reconeixible' de Verdcel i per aquest motiu, tot i que 's'han respectat les melodies principals i evidentment totes les lletres, s'han canviat estructures i harmonies'.

Gràcies a algunes trobades amb el cantautor, Raimon ha col·laborat directament en el projecte des del primer moment: ha intervingut en la tria de cançons i, fins i tot, en el títol del treball. Olmo ha assegurat que 'és un privilegi viure la seva experiència dins la música'.